Deel dit blog
ZZP-Forum

Beste boekhoudprogramma voor zzp’ers; 4 tips!

31 oktober 2016   1572 keer gelezen  Administratie en boekhouding

Boekhoudprogramma vergelijken

  • Zoek je het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers?
  • Wil je weten hoe je het beste boekhoudpakket kiest?
  • Is de prijs voor jou een belangrijk onderdeel?

Hoe kies je toch het beste boekhoudprogramma? Door de bomen het bos niet meer zien is een veel gehoorde opmerking. Zoveel aanbieders die allemaal “beweren” het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers te hebben. Daarom nu 4 tips die jou helpen bij het maken van de beste keuze.

Tip 1: Online of offline?

Wil jij altijd en overal inzicht hebben in je cijfers of doe je dat alleen vanaf een vaste computer? Bijna alle zzp’ers kiezen tegenwoordig voor een online boekhoudprogramma. Foto van je bonnetjes maken met je smartphone en direct uploaden in je administratie. Ook updates aan de boekhoudsoftware gebeuren automatisch. Je systeem is altijd up-to-date en veilig.

Tip 2: Welke koppelingen worden ondersteund?

Voorkom extra werk en handelingen. Een automatische bankkoppeling scheelt je enorm veel tijd. Bij- en afschrijvingen zijn met één druk op de knop verwerkt. Een koppeling met de Belastingdienst helpt je om snel en eenvoudig je btw-aangifte te doen. Koppelingen met rapportagetools bespaart je veel tijd in het overnemen van gegevens. En wat denk je van de betaalkoppelingen met iDEAL, Adyen, Pay, PayPal en andere Payment Service Providers? Check dus altijd goed of het boekhoudprogramma dat je wilt kiezen ook de koppelingen biedt die jij nodig hebt.

Tip 3: Lees reviews van gebruikers

Wie kan jou het beste vertellen hoe een programma bevalt: de leverancier of de echte gebruikers? Uiteraard de echte gebruikers! Zij hebben het programma zelf ervaren en kunnen je vertellen of de “mooie woorden” van de leveranciers ook echt kloppen.

Tip 4: Vergelijk verschillende boekhoudprogramma’s

Vergelijk en test de beste zzp boekhoudprogramma’s die er op dit moment op de markt zijn. Test minimaal 2 of 3 boekhoudsoftwareleveranciers om te kijken welk boekhoudpakket het beste bij jou past. Testen en vergelijken kan al in een half uurtje gedaan zijn. Past de inrichting bij jouw stijl, zijn de gebruikte termen voor jou begrijpelijk en werkt het programma eenvoudig? Je maakt een keuze voor langere tijd, dus die investering om 2 of 3 programma’s te testen betaalt zich zeker terug!

Dit blog is geschreven door Boekhoudprogramma-vergelijken.com.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Waarom (online) boekhouden?
Voorkom een boete, doe btw-aangifte!
De kleineondernemersregeling, hoe zit dat ook alweer?
Starten met een boekhouding
Wat betekent aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers?

Bericht: Helaas worden op bovenstaande site niet alle boekhoudprogramma's vergeleken. Voor een volledig overzicht zou ik de volgende site ook aanraden: http://www.vergelijk-boekhoudprogramma.nl/

Geplaast door: Anoniem

Datum en tijd: 11/11/2016 15:55:35

Bericht: <a class="link" target="_blank"href="http://www.vergelijk-boekhoudprogramma.nl/" rel="nofollow">http://www.vergelijk-boekhoudprogramma.nl/</a>

Geplaast door: Anoniem

Datum en tijd: 11/11/2016 15:56:02

Bericht: Een Payment Service Provider, zoals Buckaroo, is veel gemakkelijker dan aparte betaalkoppelingen, daarmee kan je ook met Ideal en Paypal betalen.

Geplaast door: Anoniem

Datum en tijd: 07/20/2017 10:29:14

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog