Deel dit nieuws

Winkeliers verliezen kort geding tegen PostNL

18 augustus 2016  

Winkeliers verliezen kort geding tegen PostNL

Winkeliers hebben het kort geding over de tariefverlaging van PostNL verloren. Het postbedrijf verlaagde per 1 juli de tarieven die winkeliers krijgen voor het verwerken van pakketten. Branchevereniging VVP spande daarom twee weken een kort geding aan tegen PostNL.

In totaal zijn er zo’n 2500 winkeliers die post en pakketten voor PostNL verwerken. De verlaging van de tarieven van PostNL kan volgens de VVP leiden tot ernstige omzetdalingen, en zelfs faillissementen. PostNL vindt dat het verwerken van pakketten en bijverdienste is voor winkeliers.

Meer bewijs nodig

De rechter is van mening dat er meer onderzoek of bewijs nodig om vast te stellen of VVP of PostNL gelijk heeft. De rechter vindt dat de VVP niet kan bewijzen dat er echt een risico op faillissement is door de tariefverlagingen. Bovendien zijn bijna alle winkeliers akkoord gegaan met de nieuwe tarieven van PostNL en zij nog altijd samenwerken met het bedrijf.

Teleurgesteld

 Gerard van Wezenbeek, voorzitter van VVP, is teleurgesteld. "Erg jammer dat de rechtbank niet is toegekomen aan een inhoudelijke beoordeling van onze argumenten. Winkeliers met een PostNL-punt verzetten veel werk voor PostNL. Het is echt van de gekke dat PostNL de vergoeding voor deze werkzaamheden tot 40 procent denkt te kunnen verlagen."

In gesprek met PostNL

De VVP gaat kijken of er nog meer acties of maatregelen kunnen volgen. Daarnaast hoopt de branchevereniging snel op een nieuw overleg met PostNL.

Terug naar overzicht

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws