Voordelen van Glasvezel Internet

Abonneer

De glasvezelkabel is uitgegroeid tot een van de populairste gateways voor internetverbindingen. Glasvezelnetwerken worden door bedrijven verkozen wegens hun hoogkwalitatieve datatransmissie. Het feit dat de vezel afhangt van licht en niet van elektriciteit, zorgt ervoor dat het op een opmerkelijke hoge snelheid werkt.

Laten we eens kijken naar enkele van de meest opvallende kenmerken van zakelijk glasvezel:

• Snelheid
Koperen internetverbindingen kunnen niet concurrerenmet glasvezelverbindingen op vlak van snelheid. De snelheid van dit type netwerk varieert tussen 5mbps tot 100gbps. Het is zowel storend als vervelend om tijdens belangrijke vergadering te moeten wachten op een webpagina die blijft laden. U denkt misschien dat een trage verbinding, uw bedrijf niet zal beïnvloeden. Maar het zal problemen veroorzaken op een later moment, wanneer u vaststelt dat de productiviteit van de werknemers gedaald is. In het geval van een glasvezelnetwerk dient u zich geen zorgen te maken over al deze problemen, aangezien lichte fluctuaties geen grote impact zullen hebben op de internetverbinding.

• Toegang tot de Cloud
Vandaag de dag is de Cloud een belangrijke tool om vitale bestanden en documenten op te slaan. Het helpt om ruimte vrij te maken op uw bureaublad. “Customer Relationship Management” (CRM) tools en dataopslag zijn enkele van de vitale taken van de Cloud. De bandbreedte van glasvezel, samen met de hoge snelheid ervan, geeft u als eerste toegang tot bestanden en applicaties in de Cloud.

• Betrouwbaarheid
Een glasvezel internetverbinding is veel betrouwbaarder dan een koperen internetverbinding. Tenslotte zijn vezels sterker dan koper en worden ze niet aangetast door het weer. U kan dus voorkomen dat uw bedrijf een volledige dag stilligt door onverwachtse service onderbrekingen.

• Signaalsterkte
Traditionele breedbandverbindingen maken meestal gebruik van Ethernet of DSL in plaats van koper. Ook al zijn deze sneller dan koper toch vangen ze signalen niet zo snel op als glasvezels. U zult goede internetverbindingen hebben, zelfs op grotere afstanden. Hierdoor kunt u grotere ruimtes met glasvezels verbinden, wat ook de kosten van de netwerkbedrading zal verminderen.

• Bandbreedte
De snelheid vermindert niet wanneer het netwerk meer belast wordt door een betere beschikbaarheid van de bandbreedte. De bandbreedte kan gemakkelijk gebruikt worden voor SIP trunking, we conferenties, het streamen van HD-video’s, het delen van meerdere bestanden, en Cloudapplicaties.

• SymmetrischeSnelheid
Het komt vaak voor dat het langer duurt om een bestand te uploaden. Om te voldoen aan de zware eisen van een bedrijf, moetervoor gezorgd worden dat bestanden op een gelijk tempo worden geüpload en gedownload.

• Latentie
Glasvezels voorkomen dat er vertraging optreedt bij dataverwerking over het internet. Dit leidt tot een betere spraakkwaliteit voor VoIP gebruikers. U kan ook meer apps naar de Cloud verplaatsen.

• Beveiliging
Als u traag internet heeft, dan is de kans groot dat hackers doorheen uw beveiligingssysteem zullen kunnen geraken. Er is slechts één manier om glasvezels binnen te dringen en dat is door de fysieke kabel door te snijden. Dit betekent dat uw bestanden veilig blijven.

Er is minder onderhoud nodig. Dus, samen met al deze voordelen, zal u daarboven nog eens het voordeel van een lagere onderhoudskost hebben.

Hoi Floris, Ik weet niet of je hier nog wat aan hebt of dit forum nog volgt, maar een ander bijkomend voordeel van zakelijk glasvezel - of überhaupt een zakelijk abonnement - is dat je een SLA kunt afsluiten. Dus je kunt met de provider afspreken binnen hoeveel tijd een internet verbinding weer werkend moet zijn.
Ook hoef je bij een zakelijk abonnement nooit naar het reguliere klantenservice nummer te bellen en sta je dus ook nooit 2,5 uur in de wacht bij Ziggo als er een storing is.