Hoe klantencontact onderhouden?

Abonneer

Hoe onderhoud je bestaande klanten? Ik lees veel over nieuwe klanten werven en dergelijke, maar ik wil ook bestaand contact warm houden. Ik merk dat het vaak bij één opdracht blijft. Ik krijg geen klachten, dus ga er vanuit dat ze niet ontevreden zijn, maar het lijkt of ik na verloop van tijd weer van de radar verdwijn. Ik wil de eerste zijn aan wie ze (blijven) denken. Als ik eenmaal bestaande klantenkring heb die terug blijven komen, hoef ik ook minder te investeren in nieuwe klanten. Tips?

Heb je al gedacht aan social media, nieuwsbrieven etc?

Ja heb wel een twitter en een website. Vraag me alleen af of mijn klanten daarop kijken. Ik lees zelf geen nieuwsbrieven en schrijf me er niet voor in. Vind ze irritant, vandaar dat ik daar niemand mee lastig val.

Met een nieuwsbrief val je niemand lastig, want je klanten kiezen ervoor te bevestigen. Dus daar zou ik wel mee beginnen. De updates die je plaatst op je website delen via nieuwsbrief en via social media.

Ik zou gewoon bellen. Vraag of het uitkomt en hoe t gaat. Hoe het verder is gegaan na jouw opdracht. Bel niet om jezelf aan te bieden, maar om te luisteren. Als je goed luistert, weet je ook of er ergens nog vraag is bij de klant en jij bent sowieso weer terug op de radar.

Bellen inderdaad, maar ook een afspraak maken en langsgaan. Tijdens persoonlijk contact gratis vrijblijvend advies geven over natraject van de opdracht en luisteren en interesse tonen.

Klanten onderhouden is belangrijker dan nieuwe klanten werven.

Tevreden klanten zorgen voor nieuwe klanten.

Relatiegeschenken zijn ook een leuke optie.

Bedankt voor de tips. Nieuwsbrieven, social media, niet mijn sterkte kant. Hoeveel tijd zijn jullie daar aan kwijt? En meet je ook daadwerkelijk resultaat. Een relatiegeschenk vind ik leuk. Al heb ik geen idee wat dan en wat de kosten zijn. Uiteraard wil ik investeren in klanten, maar het moet ook geen rib uit mijn lijf zijn. Gesprek aangaan klinkt nuttig, maar tegelijkertijd ook lastig zonder concreet doel. Ben bang dat ik vragen stel en zei kort antwoorden en denken dat ik aan het praten ben om het praten of het vragen om het vragen. Dat ik hun tijd verdoe.

Je moet inderdaad niet bellen/gesprek aangaan zonder concreet doel. Maar een klant bellen hoe het gaat en of je nog ergens mee kan helpen, dat is volgens mij goede service. Als je snel erachter komt dat alles okee is, tja: dan is het ook goed. MAar vaak kom je bij dit soort gesprekken achter bepaalde dingen die nog verbetert kunnen worden.
en hun tijd verdoe je echt niet door te bellen of je ze ergens bij kan helpen. Vind jij het ook niet prettig als leveranciers je proberen te helpen?

Maak werk van aftersales, laat weten wat je allemaal doet en probeer blijvend contact op gang te brengen via een online-community.

Ik heb me even ingelezen in de aftersales, goed punt. Aftersales, upselling, ik word nog een echte marketing specialist ;)

Ik ben hier al een tijdje mee bezig en heb me ook verdiept in het onderwerp. In mijn zoektocht naar de oplossing ben ik bij Fieldwise terecht gekomen. Lees er hier meer over: http://www.fieldwise.nl/het-belang-van-klantbehoud

Groet,

Zelf ben ik sinds een aantal maanden voor mijn eigen gestart. Met veel plezier had ik toen de eerste klant welkom mogen heten. Maar na verloop van tijd hoorde ik niks meer en daar baalde ik wel van. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om bij https://www.relatiegeschenken.nl/ een kleinigheidje te bestellen voor hem. Dit heeft mij heel goed geholpen! Want nu heb ik weer contact met deze klant en dus ook direct een nieuwe opdracht.