Tussen 2003 en 2017 is het aantal flexwerkers met 856 duizend gestegen. De grootste stijging van flexibele werknemers was in de leeftijd 15 – 25 jaar, bijna 400 duizend. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Lees verder »

In 2016 overleden 4.100 mensen aan een beroepsziekte. Vaak omdat ze tijdens hun werk in aanraking zijn gekomen met gevaarlijke stoffen als asbest of lasrook. De meeste mensen overlijden tijdens hun pensioen, omdat deze ziektes pas laat aan het licht komen.

Lees verder »

Betaal je minder dan € 1883 btw per jaar? Dan maak je waarschijnlijk gebruik van de Kleineondernemersregeling (KOR). Het kabinet heeft een voorstel gedaan om deze regeling te wijzigen.

Lees verder »

De afgelopen jaren zijn er steeds meer zzp’ers gekomen in de kappersbranche. Dit is volgens de brancheorganisatie ANKO niet goed voor de kwaliteit van de sector én voor de kappersopleiding.

Lees verder »

De jongerenpartijen van VVD, D66 CDA en ChristenUnie willen een verplicht pensioen voor iedereen, dus ook voor zzp’ers. Daarnaast moet er meer keuze komen in pensioenen.

Lees verder »

Veel zzp’ers boven de 55 jaar kunnen moeilijk aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) komen. Veel verzekeraars weigeren oudere zzp’ers omdat ze een te groot risico vormen, zo blijkt uit een uitzending van het radioprogramma Radar.

Lees verder »

In 2010 telde Nederland 1,2 miljoen bedrijfsvestigingen. Inmiddels is dit aantal opgelopen tot 1,6 miljoen. Dit komt voornamelijk doordat er veel kleine vestigingen met één werkzame persoon zijn bijgekomen.

Lees verder »

Er is nog geen akkoord tussen werkgevers en werknemers over een nieuw pensioenstelsel. Daarmee blijft een verplicht zzp-pensioen ook voorlopig uit.

Lees verder »

Het afgelopen kwartaal zijn er ruim 57 duizend bedrijven gestart. Dit is 10% meer dan het eerste kwartaal van 2017 en daarmee het hoogste aantal in vijf jaar tijd, blijkt uit cijfers van de KvK.

Lees verder »

Stichting ZZP Nederland wil een praktijkopleiding ondernemersvaardigheden. Steeds meer jongeren worden namelijk zzp’er en om deze jonge ondernemers een handje te helpen bij het opstarten van hun bedrijf wil ZZP Nederland een speciale opleiding.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.