Het consumentenvertrouwen is deze maand net zo hoog als in september. Consumenten zijn positief over de Nederlandse economie, meldt het CBS.

Lees verder »

Het nieuwe kabinet schaft de zzp-wet DBA af. Daarvoor in de plaats komt een ‘opdrachtgeversverklaring’, maar slechts weinig zzp’ers hebben vertrouwen in.

Lees verder »

Vrouwelijke zzp’ers die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 een kind hebben gekregen, krijgen nu definitief een zwangerschapsuitkering van 5.600 euro.

Lees verder »

Vrouwen melden zich vaker ziek dan mannen. In de leeftijdscategorie 25 tot 35 jaar is het aantal zelfs dubbel zo hoog, zo meldt het CBS.

Lees verder »

Vorige week werd het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd. Met toch wel een paar belangrijke nieuwe regels voor zzp’ers. Maar wat betekent dit voor jou?

Lees verder »

De export van goederen uit Nederland groeide in augustus met 7,3% ten opzichte van augustus 2016. Er werden vooral meer auto’s en machines geëxporteerd.

Lees verder »

Langzaam komen er steeds meer nieuwe regels en wetten boven tafel. Zo ook nieuwe regels voor zzp’ers: Er komt een minimumtarief, maar géén verplichte AOV.

Lees verder »

De wet DBA, die schijnzelfstandigheid zou moeten tegengaan, wordt weer aangepast. De wet was al tot 1 juli 2018 uitgesteld, nu lijkt hij vervangen te worden.

Lees verder »

Het nieuwe kabinet Rutte III is bijna rond. Voor ondernemers is er goed nieuws, de loondoorbetaling bij ziekte wordt ingekort naar één jaar.

Lees verder »

De consumentenprijzen zijn in september met 1,5% gestegen ten opzichte van september 2016. In augustus stegen de prijzen nog met 1,4%, meldt het CBS.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.