Volgens economen van de Rabobank zal de groei van de Nederlandse economie de komende twee jaar, onder andere door de krappe arbeidsmarkt, dalen naar 1,9% 1,7%.

Lees verder »

Vorige maand gingen er volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek in Nederland 278 bedrijven failliet. Dit zijn er 13 meer dan in oktober.

Lees verder »

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zorgen hernieuwbare energie en energiebesparing, zoals zonne- en windenergie, voor een flinke banengroei.

Lees verder »

Er waren nog nooit zoveel kapperszaken in Nederland als nu. Sinds 2007 groeide het aantal kapsalons volgens het CBS van 17 duizend naar 27 duizend.

Lees verder »

Vanaf januari 2019 komt de Belastingdienst met een nieuw portaal voor ondernemers: Mijn Belastingdienst Zakelijk, speciaal voor zzp’ers en eenmanszaken.

Lees verder »

Uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van ZZP Nederland, blijkt dat twee derde van de fulltime zzp’ers zelf vermogen opbouwt voor hun pensioen.

Lees verder »

Volgens het Economisch bureau van ING kan het aantal zzp’ers de komende jaren nog verdubbelen, door platformen, zoals Uber, Temper, Helping en Deliveroo.

Lees verder »

Uit cijfers van het CBS blijkt dat 54,5% van de zzp’ers binnen vijf jaar stopt. 41,9% werkt na vijf jaar nog als zzp’er, 3,6% heeft ondertussen personeel aangenomen.

Lees verder »

Er komt voorlopig geen verplichte verzekering voor zzp’ers. En een nieuwe zzp-wet, die de wet DBA moet vervangen, is uitgesteld naar op z’n vroegst 2021.

Lees verder »

De economie groeit nog steeds, maar de lonen stijgen minder hard. Dit komt volgens het Centraal Plan Bureau doordat de arbeidsproductiviteit achterblijft.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.