Gisteren werd op de negenmaandenbeurs in Amsterdam de nieuwe wet voor ouderschapsverlof gepresenteerd. Hierdoor krijgt de partner van de moeder meer dagen vrij. Dit gaat van 2 naar 5 werkdagen.

Lees verder »

Werknemers gaan eerder gezond eten als je je bedrijfsrestaurant anders inricht. Het aanbod gezond voedsel én de plek waar je het voedsel aanbiedt heeft veel invloed op het eetpatroon van je werknemers. Dit blijkt uit onderzoek van Liesbeth Velema van de Vrije Universiteit.

Lees verder »

Het aantal werkenden in Nederland is eind vorig jaar weer gestegen. In het 4e kwartaal van 2017 steeg het aantal volgens het CBS met 173 duizend. Deze groei bestaat vooral uit werknemers en flexwerkers.

Lees verder »

De Sociaal-Economische Raad (SER) wil dat ouders 6 weken betaald verlof krijgen bij de geboorte van hun kind. Dit moet gelden voor beide ouders. Het ouderschapsverlof van 6 weken moet betaald worden door de overheid.

Lees verder »

De vraag naar werk neemt steeds meer toe, terwijl steeds minder mensen beschikbaar zijn voor werk. Voor het eerst in 10 jaar is er daarom nu krapte op de arbeidsmarkt, dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Lees verder »

Het kabinet heeft besloten dat de Wet DBA weer wordt uitgesteld. Dit keer tot 1 januari 2020.

Lees verder »

Ten opzichte van januari vorig jaar, stegen de consumentenprijzen met 1,5 procent. Dit kwam voornamelijk door de hogere prijzen voor elektriciteit en gas.

Lees verder »

Vermogens zijn voornamelijk gestegen doordat woningen zijn gestegen in waarde. Alle huishoudens samen hadden in 2016 een vermogen van 1157 miljard euro.

Lees verder »

Het aantal vacatures voor technisch personeel is de afgelopen twee jaar met 16% gestegen. Er is vooral vraag naar metselaars, schilders, installateurs en bouwmonteurs.

Lees verder »

98% van de Nederlandse huishoudens heeft toegang tot internet. Daarmee is Nederland koploper van de 28 Europese landen.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.