Ruim 18 duizend vrouwelijke zzp’ers die zwanger waren tussen 2005 en 2008 hebben volgens UWV compensatie aangevraagd voor gemiste zwangerschapsuitkering.

Lees verder »

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gingen er vorige maand 225 bedrijven failliet. Dat is het laagste aantal faillissementen van deze eeuw.

Lees verder »

Zzp’ers zijn meer tevreden over hun werk dan werknemers, onder andere doordat ze hun werk gevarieerder vinden. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en TNO.

Lees verder »

Het valt wel op, was het begin deze week nog AWVN die verplichte AOV voor zzp’ers wilde, nu begint het Nibud over een verplicht pensioen voor iedereen.

Lees verder »

Uit onderzoek van het SCP blijkt dat er bij zzp’ers relatief veel arme mensen voorkomen. 12% van de Nederlandse zzp’ers verdient minder dan € 1063 per maand.

Lees verder »

Gisteren was het weer zover. Nu was het de werkgeversvereniging AWVN die met het voorstel kwam over een verplichte AOV voor zzp’ers. ‘Nee!’ vindt ZZP Nederland.

Lees verder »

De afgelopen jaren zijn steeds meer bedrijven op zoek gegaan naar alternatieve manieren voor financiering, blijkt uit de publicatie van het CPB.

Lees verder »

Veel winkels doen volgens de Consumentenbond nog steeds nep-aanbiedingen. Zo worden er grote kortingen beloofd, of is er een andere “van-prijs”.

Lees verder »

Stichting ZZP Nederland roept bouwbedrijven op om bouwvakkers, die tijdens de crisis werden ontslagen en als zzp’er gingen werken, weer in dienst te nemen.

Lees verder »

De omzet in de detailhandel is juli met 3,8% gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Een maand eerder was de omzetgroei 3%, meldt het CBS.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.