De afgelopen jaren was er een flinke groei in flexwerk. Het ING Economisch Bureau verwacht dat deze groei de komende tijd flink zal afnemen.

Lees verder »

De consumentenprijzen zijn volgens het CBS vorige maand weer gestegen, met 2,4%. Dit is iets minder dan de 2,9% waarmee de prijzen stegen in april.

Lees verder »

Het aantal faillissementen in Nederland is vorige maand weer gedaald. Er gingen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek 259 bedrijven failliet in mei.

Lees verder »

De gemiddelde dagproductie van de industrie in Nederland is in april volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek met 1,2% gedaald, ten opzichte van april 2018.

Lees verder »

Nu het erop lijkt dat er een pensioenakkoord gaat komen, kunnen zzp’ers zich gaan opmaken voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Lees verder »

Er komt een nieuwe regeling voor scholing. De oude fiscale scholingsaftrek wordt vervangen door een subsidie voor bijscholing, of een persoonlijk ontwikkelbudget.

Lees verder »

De zakelijke dienstensector heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een flinke omzetgroei gehad. Volgens het CBS groeide de omzet met 6,8%.

Lees verder »

De afgelopen 15 jaar zijn vrouwen met jonge kinderen steeds meer gaan werken. Ook komt het steeds meer voor dat zowel de man als de vrouw werkt, meldt het CBS.

Lees verder »

Het aantal banen in Nederland blijft dit jaar en volgend jaar groeien, naar uiteindelijk 10,8 miljoen in 2020, maar de groei neemt volgens het UWV wel wat af.

Lees verder »

Vanaf 1 januari 2020 wordt de Bbz, Besluit bijstandverlening zelfstandigen aangepast, zodat zzp’ers makkelijker bijstand aan kunnen vragen als ze dat nodig hebben.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.