Goedemiddag,

Allereerst laat ik het bericht beginnen dat ik totaal geen intentie heb om misbruik van iets te maken.
Ik doe de administratie voor een groot gedeelte voor mijn vriendin haar bedrijf. Zij doet voornamelijk dienstverlening en leveringen in de interieurbranche.

Afgelopen jaar hebben wij de TOZO 1 aangevraagd gezien wij de verwachting hadden dat het Corona gebeuren impact zou hebben op de bedrijfsvoering. De aanvraag is goedgekeurd en wij hebben 4500 ontvangen. Nou ging het in de maanden van corona niet heel erg goed. Ja,facturen werden nog betaald echter vaak van klussen in februari en begin maart. Het huidige kwartaal gaat het gelukkig een stuk beter dus de omzet die dit jaar gehaald wordt zal nog wel redelijk zijn.

Nou weet ik dat de gemeente met terugwerkende kracht gaat kijken naar de inkomsten van de betreffende maanden waar de TOZO voor is uitgekeerd. maar heeft iemand enig idee hoe? Onze btw aangifte gaat per jaar, en ook de aangifte IB ook. Het is voor ons heel lastig om inzichtelijk te maken wat de inkomsten waren van maart april mei omdat de projecten lang lopend zijn. Dus een project kan in maart starten maar pas in juli afgerond en uitbetaald worden... Of in Februari starten en pas in mei uitbetaald worden.

Wat ik wil niet wil is dat ondanks wij een goed jaar hebben gedraaid (op maart april mei na) wij ineens een boete krijgen + het bedrag moeten terugbetalen van de TOZO. De gemeente wil namelijk ook dat wij aangeven als het inkomen toch hoger was dan eerder geraamd.. maar hoe kan je dat aangeven als je op projectbasis werkt?

Hoe gaan de andere ondernemers daarmee om?

Groet.