Hobby of inschrijven kvk

Abonneer

Goedemiddag lezers,

Ik twijfel of ik me wel of niet moet inschrijven bij de KVK. Ik ben 20 en studeer nog. Ik heb een hobby waarmee ik wat verdien als bij bijbaan. Ik krijg wel steeds meer aanvragen. Maar als ik afgestudeerd ben ik wel eerst in loondienst gaan werken, zodat ik ervaring op kan doen in het bedrijfsleven. Ik weet dus niet of ik me nu moet inschrijven als ondernemer en hoe dat dan zit met de Belasting.

Fijn dat je met je hobby geld kan verdienen. Vind je het ook leuk om te doen? EN hoeveel verdien je ermee?
Als je niet teveel verdiend hoef je je niet in te schrijven bij de kvk.

Bedankt voor je reactie! Mijn inkomen uit mn hobby verschilt. Sommige maanden niks en sommige heel veel (vooral in de zomer). Ik spaar dan en werk dan in rustige maanden niet. Op af en toe een baan in de horeca na.

Kan je een inschatting maken hoeveel uur je er per jaar aan kwijt bent=? Je kan op verschillende websites (ook op deze website) de criteria voor het ondernemer zijn vinden.

Bel bij twijfel anders de Belastingtelefoon. Want ook al ben je voor de inkomstenbelasting geen ondernemer kun je wel ondernemer zijn voor de btw. Maar als je omzet weer onder bepaald bedrag komt, kan je weer vrijgesteld worden van btw. Zet alles op papier, zodat je zelf een goed inzicht hebt en bel dan de belastingdienst.