Als ondernemer een administratie opleiding volgen

Abonneer

Ik ben nog niet zo heel lang geleden met ondernemen, naast een parttime baan. Ik heb al een aantal opdrachten gehad. Ik heb na de middelbare school geen opleiding gevolgd, dus heb niet veel kennis van ondernemen en zakelijke dingen zoals administratie. Zouden jullie mij aanraden een administratieve cursus te volgen. Hebben jullie zelf zoiets gedaan? Alvast bedankt?

Hallo Jsmaela,

Je kan best ondernemen zonder diploma. Er zijn wereldberoemde ondernemers die nooit een vervolgopleiding hebben afgerond. Bill Gates Harvard heeft nooit afgerond. Volgens mij is hij al na een jaar gestopt. Dus als je denkt dat je alleen succesvol kan zijn met diploma dan heb je het mis.

Als jij een goed product hebt, of een goede dienst of product en je zet het goed in de markt dan kan je net zo succesvol worden als een ondernemer met diploma.

Motiverende post van applefan, maar je zegt het zelf al, Gates ging naar Harvard, ook al heeft hij het niet afgemaakt. Jsmaela vraagt of het al dan niet zinvol is een administratieve opleiding te volgen.

Administratieve opleiding met Harvard vergelijken? Begin er niet aan. En of je wel aan een cursus moet beginnen. Wat wil je ermee bereiken? Wil je meer leren over administratie, omdat je nu merkt dat je op dat gebied te weinig kennis hebt of wil een diploma halen om maar een diploma te hebben?

Ik heb ook geen studie afgerond en ben na een aantal niet al te serieuze baantjes ook als ondernemer begonnen. Ik heb tijdens mijn eerste jaren als ondernemer een NIMA diploma behaald. En ach, was het nodig? Nee. Maar ik nam mezelf met een diploma wat serieuzer en straalde dat waarschijnlijk ook uit naar buiten. NIMA is overigens geen administratie.

Hallo Jsmaela, ik heb wel een opleiding afgerond, maar die opleiding is helaas totaal niet relevant voor ondernemen. Ik heb een aantal cursussen via KvK gevolgd, waaronder de administratieve cursus. Niveau laag, maar wel praktijkgericht. Heel veel stelt het ook niet voor. Ik had er wel iets aan. Gewoon even de basis. Kijk anders op de site. Er zullen vast ook uitgebreidere cursussen en opleidingen zijn, maar daar heb ik geen ervaring mee.

Een cursus administratiecursus is geen slecht idee. Google maar even, er zijn er heel veel (bijvoorbeeld van de loi). Verder zou ik veel met andere zzp-ers en ondernemers gaan praten. Zij zitten al langer in eht vak en kunnen je heel goed adviseren en helpen.

Succes!