ziek geweest: boete voor niet gewerkte uren?

Abonneer

Hallo allemaal,
Ik heb een situatie waarvan ik benieuwd ben wat jullie meningen zijn:
Ik heb als zelfstandige een langlopende opdracht gedaan voor een detacheerbureau dat mij enkele dagen per week bij een bedrijf had geplaatst. Er waren geen afspraken op papier over het exact aantal uren, of hoe om te gaan met ziekte, enkel een artikel ik als opdrachtnemer aansprakelijk ben voor schade die de opdrachtgever zou ondervinden ten gevolge van handelen van mij als opdrachtnemer.

Nu; enkele weken terug bleek na een screeningsbezoek bij het ziekenhuis dat ik met spoed opgenomen moest worden voor operatie. Herstel zou echter spoedig zijn, dus ik zou de dag erna weer aan het werk kunnen bij wijze van spreken.
Nu stelde ik het bedrijf direct op de hoogte van hoe en wat, maar het schoot er bij in contact op te nemen met de detacheerder/opdrachtgever.

Opname volgde de week erop, maar blijkbaar was het de dag erna direct aan het werk kunnen wat te optimistisch; ik zou een week herstel nodig gaan hebben waarin ik niet aan het werk kon. Op dit punt had ik anderhalve dag aan anders gewerkte uren gemist. Ik nam contact op met de opdrachtgever om deze over de situatie in te lichten.

Nu wil deze opdrachtgever misgelopen opbrengsten op mij verhalen als geleden schade vanwege mijn 'keuze' mij op te laten nemen in het ziekenhuis.
Enkele kanttekeningen; de operatie had spoed, en kon enkel op dagen dat ik anders zou werken. Dit werk zou hoe dan ook misgelopen zijn. Herstel idem dito. Een vervangend iemand sturen zou ook niet opgaan; medewerkers in het bedrijf konden mijn uren makkelijk opvangen, en het zou geen voordeel hebben opgeleverd een niet ingewerkt persoon mee te laten draaien voor die uren.

Intussen weigert de opdrachtgever de factuur voor wel gemaakte uren te betalen.
Graag jullie mening!

Jeetje wat een klotesituatie! Allereerst voor jezelf natuurlijk, maar dat je vervolgens ook nog eens niet gesteund wordt door opdrachtgever. Sterker nog: misgelopen kosten worden op jou verhaalt!
Het kan niet zo zijn dat hij misgelopen opbrengsten op jou verhaalt, of dit moet in een overeenkomst hebben gestaan. Dit zijn de risico's van hem als opdrachtgever.
Wie is hier de opdrachtgever? HEt bedrijf dat jou via het detacheringsbureau inhuurt? of het detacheringsbureau zelf?

Ik heb geen juridische achtergrond om je hierbij te helpen. Het lijkt dat je juridische hulp nodig hebt. Kijk eens op: www.juridischloket.nl/. Zij weten waarschijnlijk heel goed wat je moet doen in deze situatie.

Succes en sterkte!