adwords inzetten voor webshop

Abonneer

Hallo!
Ik heb een redelijk goedlopende webshop. Maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Ik ben actief op social media,omdat het goedkoop is.

Ik zit te denken om aan adwords te gaan beginnen. Wat vinden jullie ervan?

kosten van adwords kunnen enorm oplopen. Ik doe het niet. Als ik het doe dan wil ik het goed doen en dan zal ik een specialist moeten inhuren en die zijn ook duur. Ik vind het de investering niet waard.

Dat ligt helemaal aan jezelf hoe hoog die kosten worden. Je kan een maximum instellen. Of je je investering terugverdient hangt in grote mate samen met de zoekwoorden die jij zelf instelt.

Hoe ver reikt je kennis van googleadwords? Als je er totaal geen kaas van gegeten hebt, denk ik dat je ook al stel je een maximum in, je investering niet of moeilijk terugverdient.

Ik zou er iemand voor inhuren. Zeker voor een webshop is dat geen overbodige luxe. Ik zou zelf niet wat zoekwoorden gaan uitproberen, of je moet tijd over hebben je erin te gaan verdiepen.

Niet doen! Adwords is niet verifieerbaar. Er wordt nergens aangegeven waar er tegen je op wordt geboden. En SEO specialisten zou ik al helemaal niet vertrouwen en daarom zeker niet inzetten. Als je het wil proberen, doe het dan zelf. Gebruik uitsluitingswoorden en stel zeker een maximum in. Anders trekken ze je leeg.

Ik ben niet negatief over adwords, maar ben geen SEO specialist. Ik wil je als tip meegeven dat je landingspagina goed moet zijn.

Met adwords wil je niet een bezoeker vinden, je wil een bezoeker in jouw doelgroep vinden die bij jou koopt. De bezoeker moet dus binnen één klik vinden waarna hij zoekt. Of hij moet zelfs vinden waarvan hij niet eens wist dat hij ernaar opzoek was.

Je kan in een professional investeren en dat levert je zeker wel veel op (als je de juiste te pakken hebt) of je kan jezelf in de materie verdiepen.

Als je te weinig kennis hebt over Adwords en zelf aan de slag gaat, dan kost het inderdaad meestal een stuk meer dan het oplevert. Het is een ontzettend uitgebreid advertentieprogramma en als "leek" loop je er snel op leeg. Je kent niet alle mogelijkheden, houd de nieuwste ontwikkelingen niet actief bij en je moet het moet opnemen tegen je concurrenten die waarschijnlijk wel een specialist hebben ingehuurd.

Dat gezegd hebbende is Adwords natuurlijk een ontzettend mooi middel om nieuwe klanten te werven/verkopen te realiseren of iets aan je branding te doen.

Met Adwords kun je heel gericht adverteren bij je doelgroep. Houd er wel rekening mee dat een campagne niet direct winst zal draaien. Ga uit van een maand of 3 (met doorlopende optimalisatie) voordat je kunt beoordelen of jouw campagne rendeert of niet.

De reden dat Adwords toch zoveel wordt ingezet is dat een goed opgezette en goed lopende campagne je heel veel kan opleveren! Start anders gewoon met 1 productgroep of 1 product, en niet direct met een groot deel van je assortiment. In Adwords wil je ook een zo hoog mogelijk vertoningspercentage halen om echt iets te kunnen met de data.

Als nieuwe adverteerder krijg je ook gratis kliktegoed om uit te proberen! (ook via Adwords specialisten)

Daarnaast geeft Adwords je ontzettend veel informatie die je bv voor je SEO optimalisatie ook weer kunt benutten.

Goede professional in de arm nemen, budget voor 3 maanden reserveren en gewoon proberen. Veel succes!

Adwords is verslavend! Kennis op doen is vrij makkelijk. Google biedt daarvoor ruim voldoende informatie. De kunst is ervaring met biedingen, trefwoorden, mindsets etc.

Ik heb zelf het ebook 'Advanced google adwords' van 'Brad Geddes' gelezen. Zeker een aanrader!