Netwerkborrels moet dat nou echt?

Abonneer

Ik ben al een tijd zzp’er en t gaat prima. Ik kan rondkomen en vind t werk en vrijheid leuk. Maar meer opdrachten zijn welkom. Als een opdracht bijna afloopt, merk ik dat ik stress krijg.

Ik ben een introvert persoon en ik voel me ongemakkelijk in onbekende sociale situaties. Tot nu toe nooit (te) lang zonder werk gezeten, maar nu een opdracht weer bijna afloopt en ik nog niks nieuws heb, beginnen de zorgen en onzekerheid op te spelen. En weet ik dat ik moet gaan investeren in acquisitie. Hebben jullie tips? moet ik bijvoorbeeld naar netwerkborrels?

Netwerken als introvert persoon is moeilijk en dat zal je ook energie kosten. Ken je misschien andere zzp’ers in je familie, vrienden of kennissenkring? Dan kan je misschien afspreken samen te gaan.

Al moet je wel enigszins in dezelfde branche werken. Of je kan een netwerk- of acquisitiecursus volgen. Die zijn er genoeg. Of dapper zijn en in het diepe springen en daarna heel trots op jezelf zijn.

Waarom netwerkborrels? Is dat het eerste waaraan je denkt bij acquisitie? Ik vind netwerkborrels overgewaardeerd en vooral geforceerd. Je kan ook op andere manieren acquisitie voeren.

Ben je bijvoorbeeld al actief op social media? Daar valt ook veel te behalen. Zet daar eens wat ludieke acties op. En kijk of dat wat oplevert, voordat je aan netwerkborrels gaat denken.

@Raouldure Netwerkborrels kunnen zeker een goede manier zijn om je netwerk uit te breiden en uiteindelijk opdrachten te generen. Het is meer dan een noodzakelijk kwaad. Maar als je een introvert persoon bent en er verschrikkelijk tegen opziet, kan ik me voorstellen dat andere vormen van acquisitie in eerste instantie beter zijn.

Social media is er één van inderdaad, maar zo investeer je nog steeds niet in real life contact.
Werk je nu thuis? Ga dan eens een aantal keer werken op werkplaatsen waar ook andere zzp’ers werken. Zo wordt het contact minder geforceerd en levert het je wel een netwerk toe en oefen je in het contact leggen met onbekende mensen.