Schadevergoeding geeist

Abonneer

Ik zit met een vervelend probleem en ik ben bang dat het een rechtszaak wordt. Ik heb een jaar geleden heb ik als consultant een grote opdracht gekregen. Tijdens deze opdracht heb ik problemen in de bedrijfsvoering gesignaleerd en daarvoor een oplossing/advies aangedragen. Samen met de medewerkers daar heb ik mijn oplossing doorgevoerd.

Helaas vallen de resultaten erg tegen. Mijn opdrachtgever heeft een soort van ‘second opinion’ aangevraagd bij een grote consultancy firma. Het komt erop neer dat mijn advies verkeerd is. Er is mij uitgelegd waarom. Er zijn ook fouten aan het licht gekomen. Ik heb er nog niet op gereageerd, maar ik heb dus fouten gemaakt. Ik heb een aangetekende brief van hun advocaat met daarin een door hun gevraagde schadevergoeding gekregen. Die is enorm. Ik ben in paniek. Dat kan ik niet betalen. Ik heb een eenmanszaak.

Wat een nare situatie. Ik kan me voorstellen dat je in paniek bent. Je hebt juridische hulp nodig. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Hoe zijn je algemene voorwaarden? Staat daar iets in over wat er gebeurt als je een fout maakt?

Bedankt voor je reactie. Nee ik heb geen rechtsbijstandverzekering. Ik denk niet dat ik die nu nog kan afsluiten, zodat dit probleem dan nog juridisch gedekt wordt. Ik ben maar een kleine ondernemer. Ik heb ooit ergens standaard algemene voorwaarden gedownload. Maar ik heb ze nooit toegespitst op mijn werkzaamheden. Dus of ze me kunnen beschermen? Ik heb er een hard hoofd in.

Je hebt juridische hulp nodig. Ik weet niet hoe groot het bedrag is. Als het bedrag groot is, maar nog wel te overzien dan zou ik je adviseren om een betalingsregeling te treffen met je contactpersoon en het nog prettig af te wikkelen. Indien dit niet mogelijk is dan zal je een advocaat in de arm moeten nemen. Van een afstand en zonder details kunnen wij je denk ik niet zomaar helpen.