Stagiaire aannemen

Abonneer


Goedemiddag,
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik denk een goed idee te hebben, maar tegelijkertijd denk ik dat ik te makkelijk denk. Ik kom om in het werk. Dat is fijn. Ik ben niet overspannen en ik word het ook niet. Ik kan het nog zelf af en wil door alles wat er bij komt kijken (voorlopig) geen personeel aannemen. Daarbij weet ik ook niet of het zo druk als dat het nu is blijft. Maar, ik ken iemand (denk aan mijn naaste kring) die stage moet lopen (HBO), dus ik dacht ideaal als ze dat bij mij doet. Lage kosten en ze kan simpele dingen uit handen nemen. Ze moet ook een verslag schrijven. Maar ze geeft zelf aan dat dat niet al te veel voorstelt, aangezien het nog niet haar eindverslag is. Iemand ervaringen of klinkt het te mooi om waar te zijn?

Dit klinkt te mooi om waar te zijn. Ik heb er geen ervaring mee. Dus dat zal je zelf moeten uitzoeken, of je hebt geluk en er zit iemand hier die weet hoe het in elkaar steekt. Het lijkt mij dat er nog heel wat bij komt kijken.

Je denkt er te makkelijk over. Maar het idee om stagiaires in te zetten is niet verkeerd. Een goede stagiaire is goud waard. Kijk eens op de site van Ecabo.

-- Mod edit: link aangepast, werkte niet --

Bedankt voor de snelle reacties. Ik vind het een onduidelijke site. Moet je per se een leerbedrijf worden?

Volgens mij hangt het per Hogeschool af wat de eisen zijn. Je kan ook subsidie krijgen voor het inzetten van een stagiair. Maar wil je echt een stagiair? Je hebt het over werk uit handen geven.

Je realiseert je toch wel dat je ook tijd en energie in de stagiaire moet investeren om haar te begeleiden. Als je opzoek bent naar een tijdelijk arbeidskracht zou ik een uitzendbureau inschakelen.

Voor mijn bedrijf zou ik ook graag een stagiaire willen inzetten. Ik vraag me ook af wat de ervaringen van ondernemers met stagiaires zijn. Een uitzendkracht zie ik niet zitten, gezien de extra kosten.