even hart luchten

Abonneer

Hallo, ik heb mijn eerste freelance opdracht aangenomen naast mijn eigen bedrijfje. Het is voor een grote naam in de detailwereld. Waar ik eigenlijk geen nee tegen kon zeggen. Na het eerste gesprek zat ik een week later al voor 1 dag in China (business class). Ja en dan kan je zeker niet meer terug.

Nu vind ik de opdracht alleen heel lastig. En eigenlijk niet bij mij passen. Ik ben nu een maand bezig en ik heb nog niets voor elkaar gekregen. Het gaat om meerdere projecten de vanaf o opgezet moesten worden. En zelfs 2 projecten gaan niet meer door. Ik word hier heel onzeker van en twijfel of ik door moet gaan.

De opdracht duurt 4 maanden waarvan ik 1 maand op vakantie ben. Er zit al een maand op en ga nu dus op vakantie. Ik ben zo bang dat als ik na 3 maanden nog steeds niks voor elkaar hebben gekregen dat ik me heel schuldig ga voelen. Ze betalen namelijk erg goed. Ik ben heel plichtstrouw dus ik voel me hier erg rot door.

ik heb elke week een bespreking met degene die me heeft aangenomen en gezegd dat ik het lastig vind. Maar het is zo'n charmeur en verkoper waardoor ik dan toch door ga. Maar eigenlijk is het niks voor mij, Ik kan de opdracht opzeggen met 2 weken opzegtermijn. Maar dat zit ook niet in mijn aard.

Ik weet echt niet wat ik moet doen. Graag advies.

Beste Jessica,

Ik weet niet precies wat de freelance opdracht in houd, maar als het niet je specialiteit is zou je misschien iemand als freelancer kunnen inhuren die de opdracht afrond namens jou?

Het is misschien een gekke constructie maar zo weet je:
A) dat de opdracht wel wordt voltooid, zodat je niet met een schuldgevoel ziet en
B) door een freelancer in te huren die in dit onderwerp is gespecialiseerd kan diegene het misschien wel in minder tijd doen dan jou.

Zo verdien je misschien toch nog wat aan de klus én krijg je de klus binnen de afgesproken periode af.

Kun je hier wat mee?

Groeten,
Hendrik