Inboedelverzekering voorraad

Abonneer

Misschien een te complexe vraag voor een forum, maar wie weet zit hier wel een verzekeringsexpert of iemand die toevallig voor hetzelfde vraagstuk heeft gestaan. Ik heb een webshop en daarvoor een voorraad. Ik werk vanuit huis. Mijn voorraad staat dus thuis. Dekt mijn particuliere inboedel verzekering mijn voorraad?

Ik weet niet hoe groot je webshop is, maar ik dacht dat het zo ongeveer verboden is om een voorraad thuis te bewaren in verband met het bestemmingsplan. Dus voordat je een verzekering gaat afsluiten, zou ik me eerst even daarop richten.

Bedankt voor je antwoord. Ik zorg met mijn kleine webshop niet voor overlast. De producten zijn klein en ik maak ze zelf, maar er gaat wel veel tijd in zitten, dus als alles kapot zou gaan door een lekkage of als er sprake zou zijn van diefstal dan ben ik wel kapitaal kwijt. Ik zou daarom graag willen weten of het wel of niet onder mijn inboedelverzekering valt.

Ik weet niet of er hier een expert zit, maar ik heb bij mijn verzekering een verzekering op maat gemaakt afgesloten na een gesprek waar allerlei facetten zijn besproken. Zo werd er bijvoorbeeld gekeken naar de aard van de goederen en in welke risicoklasse ze vallen, want daar moet je dan ook je diefstalpreventie en bijvoorbeeld brandveiligheid op aansluiten.

Beste Rarin,
Ik ben geen verzekeringsexpert, maar wel een ervaringsdeskundige. Ik heb mijn inventaris meeverzekerd op de particuliere inboedelverzekering die zakelijke eigendommen dekt tot 15.000 euro. Er werden inderdaad wel eisen gesteld aan brandpreventie en beveiliging. Ik hoefde daar geen grote maatregelingen voor te nemen.