Auto leasen voordelig?

Abonneer

Hallo allemaal,
Ik ben regelmatig op de weg voor afspraken. Ik vind mijn eigen auto niet representatief. Sowieso kan ik wel een nieuwe auto gebruiken. Ik ben al even aan het rondsurfen op internet, maar kom er niet uit of voor een beginnend ondernemer (2 jaar als ondernemer) het nou voordeliger is om te leasen, of om een auto te kopen.

Leasen heeft voordelen, maar ook nadelen. Die heb je vast ook al gevonden op internet. Je moet nagaan welke voordelen of nadelen voor jou het zwaarste wegen. Je zegt dat je een representatieve auto wil. Dat kan ik me in bepaalde sectoren ook voorstellen. Over het algemeen kan je door te leasen een nieuwer model uit kiezen.

Ik lease, maar dan wel een tweedehands auto. Dat kan ook. Representatief zijn snap ik, maar daarvoor hoef je niet het nieuwste van het nieuwste te hebben. Hoeveel ben je onderweg? Af en toe een afspraak, of echt vijf dagen in de week?

Ik dacht dat het fiscaal voordelig zou zijn. Maar toen ik voor de keuze stond en ben gaan zoeken, kwam ik erachter dat er toch ook echt wel wat nadelen aan kleven. Je bouwt geen no-claim op, wordt bij inkomen gerekend, waar je weer belasting over betaald, etc.

Leasen is nooit voordeliger dan eigen (zakelijke) auto. Het 'grote' voordeel van een lease-auto is wel dat het 'ontzorgt'. Wat er ook met je auto aan de hand is en wat er ook aan gerepareerd moet worden, het kost je niets extra bovenop de kosten die je al voor de gehele looptijd inzichtelijk hebt.
Daarnaast hoef je niet in 1 keer het aankoopbedrag van een nieuwe auto op te hoesten.

Wat svrl hier zegt.

Naast de kosten voor reparatie hebben de meeste leasemaatschappijen regelingen als je met pech langs de weg staat: ophaaldienst, vervangende auto etc. Je betaalt mee voor lease, maar je hoeft je geen zorgen te maken bij reparaties e.d.