Boekhouder vraagt belastingdienst om uitstel

Abonneer

Vandaag ben ik erachter gekomen dat mn boekhouder de belastingdienst om uitstel van aangifte heeft gevraagd, terwijl ik alle gegevens meer dan op tijd bij hem heb afgeleverd. Is dit normaal? Hij deed er aan de telefoon zo gemakkelijk over alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Is dit ook zo? Heeft aan vragen van uitstel positieve of negatieve consequenties voor mij?

wij kunnen, net als jij waarschijnlijk, alleen maar raden naar zijn beweegreden. Waarom heb je het hem niet gevraagd? Dan had je vast een antwoord gekregen.

Ik wil wel gokken. Ik denk dat jouw boekhouder het werk over het jaar wil spreiden en daarom voor de minst urgente zaken uitstel vraagt en volgens hem val jij daaronder.

Ja, stom inderdaad ik het meteen heb gevraag, maar hij zij het tussen neus en lippen door alsof het doodnormaal was, dat ik het op dat moment niet wilde vragen. Ik was denk ik bang om een domme vraag te stellen. Dat het stom is dat ik niet weet dat boekhouders altijd om uitstel vragen.

Je bent ondernemer en jouw boekhouder werkt voor jou! Dus als jij een vraag hebt dan stel je die. er bestaan geen domme vragen, het is jouw boekhouder toch?

Het kan beide kanten op werken trouwens. Moet jij bijbetalen en beschik je nu niet over de middelen dan valt het voor jouw gunstig uit dat er uitstel is gevraagd. Krijg je een bedrag terug en kan je dat goed gebruiken dan pakt het niet gunstig voor je uit.

Bedankt voor je reactie. Ik snap alleen niet goed hoe ik moet weten of ik iets terugkrijg of bij moet betalen als de aangifte nog niet is gedaan.

Zoals CelesteZzp al aangaf: graag het gewoon aan je boekhouder. Bel 'm gewoon op en check het nog even. Hij werkt voor jou, dus moet jij kunnen vragen wat je wil.

Vaak doen boekhouders dit standaard. Veel boekhoudkantoren hebben behoorlijk wat aangiften te verwerken en het lukt meestal niet om die allemaal voor 1 april te doen. Hoeft nog niet te betekenen dat jouw aangifte ook meteen veel later wordt ingediend, maar je kan beter uitstel hebben en niet gebruiken, dan geen uitstel hebben aangevraagd en achteraf toch nodig hebben (=boete).

Maar zoals gezegd, even navragen bij je boekhouder en desnoods ook aangeven dat je bij voorkeur liever een vroege dan een late aangifte wilt laten doen. Zelf maakt het me niet zoveel uit, ik weet meestal toch ongeveer wel wat ik bij moet betalen danwel terug krijg.

ik kwam erachter dat de accountant ( bleeker uit de Krim) van mijn ouders dat ook deed. Heb toen aan de accountant gevraagd waarom hij dat doet zonder dat te communiceren naar mijn ouders. Kreeg tegenstrijdige verklaringen en gewoon geen duidelijk antwoord. Was er ook niet van gediend kritische vragen te krijgen. Hier werd misbruik gemaakt van de onwetendheid van mijn ouders en daarnaast wil hele hoge bedragen innen voor t doen van belasting aangifte!