Bedrijf opsplitsen in verschillende BV’s

Abonneer

Omdat ik toch zit met de nadelen van aansprakelijkheid van een eenmanszaak en de winst van mijn bedrijf redelijk is, wil ik mijn eenmanszaak om gaan zetten naar een BV. Toen ik dit een kennis vertelde, reageerde hij met “één BV is geen BV”. Uiteraard ben ik op de hoogte van Beheer BV/ Holding, maar ik dacht dat dit niet van toepassing was op mijn situatie, gezien er geen sprake is van niet gerelateerde werkzaamheden of werkzaamheden met een ander profiel. Hoe wordt hier over gedacht?

Één bv is geen bv, is kort door de bocht. Het is wel degelijk mogelijk om vanuit één bv te opereren. Het hebben van in ieder geval een Holding heeft zeker voordelen.

Vooral het onderbrengen van een pensioen kan goed in een aparte bv. Door het scheiden van een holding en werkmaatschappijen, in jouw geval waarschijnlijk maar één werkmaatschappij, omdat je aangeeft dat er geen sprake is van werkzaamheden met een ander profiel, scheid je risico’s. Risico’s breng je onder in de werkmaatschappij en vermogen zoals pensioen breng je onder in de holding.

Ik ben het eens met de vorige opmerking. Het is aan te raden om een Holding op te richten naast de werk BV. Het scheiden van risico’s betekent trouwens niet dat er garanties zijn tegen faillissement. Je kan een werk BV niet laten klappen en het vermogen in de Holding laten zitten. Dan word je alsnog aansprakelijk gesteld.

Bedankt voor jullie reacties. Een holding lijkt me nu zeker een goede keuze. Ik vraag me nu wel af of je dan dubbele belasting moet betalen?

Het scheiden van risico’s is altijd een goed idee


Daan 1980? Bedankt voor jullie reacties. Een holding lijkt me nu zeker een goede keuze. Ik vraag me nu wel af of je dan dubbele belasting moet betalen?

Die vraag begrijp ik niet, kun je die verduidelijken. Daarnaast begrijp ik dat je je eenmanszaak gaat inbrengen in een BV. Let wel goed op dat je een weloverwogen keuze maakt hoe je dit gaat doen (ruisend of geruisloos).

Succes overigens.