Voorbelasting of kleineondernemingsregeling?

Abonneer

Ik heb een volgens mij redelijke makkelijke fiscale vraag. Ik ben pas net begonnen en zit wat te stoeien met aangifte en belastingregelingen. Mijn enige investering in mijn eigen onderneming is een laptop. Vandaag laptop gekocht en nu vraag ik me af hoe het zit met belasting. De voorbelasting is hoger dan mij omzetbelasting. Moet ik nu geen voorbelasting invullen en het volledige bedrag aftrekken en deze handeling aangeven bij de vermindering volgens de kleineondernemingsregeling?

Beste ThomasJonge, het is me niet volledig duidelijk wat je bedoelt. Je kan de kleineondernemersregeling namelijk alleen maar toepassen als er na verrekening van de voorbelasting een bedrag te betalen is.

Hallo Ondernemer55, sorry maar ik begrijp het nog steeds niet hoe het zit. Ik kom volgens mij in aanmerking voor die regeling en dan hoef ik toch helemaal geen BTW te betalen. Moet ik dat dan nu wel doen om het dan in het einde van het jaar weer terug te vragen?Ik ben er nu dus mee bezig, terwijl ik ook lees op de site van de belastingdienst dat ik helemaal geen administratie hoef te doen.

De KOR is iets anders dan ontheffing van administratie. Die moet je apart aanvragen. De grens van het btw-bedrag dat gehanteerd wordt voor de ontheffing van administratie ligt ook lager dan de grens die gehanteerd wordt voor de KOR. Mijn vraag aan jou is of je zeker bent dat je onder deze grenzen blijft.

Ik zou er niet te moeilijk over doen en je aangifte invullen en het KOR vakje overslaan. Je krijgt sowieso BTW terug als je meer hebt betaald dan ontvangen. Je kan altijd de KOR nog toepassen. Je kunt nu alleen nog schatten.