Inzetten social media

Abonneer

Hallo allemaal,

Ik wil een vraag stellen, waarop ik eigenlijk het antwoord al op weet. Moet social media? Niks moet, maar je kunt er niet meer omheen. Privé doe ik niks met social media. Ja ik heb een facebookaccount, maar dat is meer om af en toe iemand te feliciteren. Ik post zelf nooit een update en reageer ook niet op berichten van anderen. Nu vind ik dat ik zakelijk wel social media moet inzetten, maar hoe doe ik dat als ik het privé al niet kan?

Dat je privé geen gebruik maakt van social media, wil niet zeggen dat je het zakelijk niet kan. Zo moeilijk is het niet. Ik ben juist van mening dat als je zakelijk actief bent, zo min mogelijk privé moet posten. Jouw vakantiefoto’s kunnen namelijk jouw professionele imago aantasten.

En of je iets met social media moet? Je zegt het zelf. Je moet niks. Het ligt nogal aan je product, dienst en doelgroep of het noodzakelijk is.

Beste MariekeBoom,

Ik ben het niet eens met mijn voorganger. Het inzetten van social media is best moeilijk. Zomaar in het wilde weg updates posten is zinloos. Er moet interactie ontstaan. Discussies. Met jouw klanten. Als je dat niet voor elkaar krijgt, vind ik social media geen meerwaarde hebben. Mijn tip is om je toch te gaan verdiepen in social media en dan vooral te kijken naar bedrijven, waarvan jij vindt dat ze zich op leuke en professionele wijze presenteren op social media. En dan doe je dat na.

Op zich wel een goede tip van johndoe, maar je zal wel eerst je doelgroep moeten vinden. Want ook al post je nog zo´n goede updates en relevante informatie, je hebt wel bereik nodig. Dat vereist nog best wel wat voorwerk. Waar, op welke social media kanalen bevindt jouw doelgroep zich. Je hoeft niet alle kanalen in te zetten, want als het eenmaal loopt gaat er veel tijd inzitten om alles bij te houden. En als klanten gaan reageren, of klachten en opmerkingen gaan delen op je site dan moet je daar wel heel snel bij zijn.

Bedankt voor jullie inbreng. Ik vind eerlijk gezegd het ontvangen van klachten via social media niet wenselijk. Dat los ik liever persoonlijk op. Kan je die optie uitzetten? Wat betreft waar mijn doelgroep zit. Ik denk facebook. Ik wil zelf ook rustig aan beginnen. Eerst facebook en dan misschien nog andere kanalen. Of is twitter belangrijker dan facebook? Je ziet ik ben echt een leek.

Als je een leek bent zou ik investeren in een cursus. Er valt winst te behalen, maar niet als je niet weet wat je doet.