Zelf website bouwen

Abonneer

Ik heb een offerte aangevraagd voor maken van een website, maar vind het erg duur. Nu zit ik over na te denken het zelf te doen. Het lijkt me ook waardevol en interessant om te leren, maar ik merk wel dat ik een beetje op weg moet worden geholpen. Hebben jullie tips of ideeën?

Ik kan me voorstellen dat je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn, maar het lijkt mij onverstandig. Uiteindelijk is je website je visitekaartje. En je wil toch professioneel overkomen? Een website is geen item om op willen te besparen.

Ik kan me voorstellen dat je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn, maar het lijkt mij onverstandig. Uiteindelijk is je website je visitekaartje. En je wil toch professioneel overkomen? Kosten moeten niet het uitgangspunt zijn. Een website is geen item om op willen te besparen.

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb nog geen domeinnaam. Waar kan je dit laten registreren? Ik denk dat ik uitleg nodig heb vanaf stap 1.

Je kan een domein laten vastleggen op www.mijndomeinnaam.nl. Je kan er ook direct een emailadres aan koppelen. Dat raad ik je dan ook aan. Aan de hand van je domeinnaam kan hosting geregeld worden. Daarna kan je aan de slag met een CMS pakket, bijvoorbeeld zoals bovengenoemd Wordpress. Op youtube kan je je tutorials volgen. Ik vond Wordpress erg toegankelijk en makkelijk om te leren.

De keuze om zelf een website te bouwen, terwijl je kennis nog zo basaal is, lijkt misschien kosten te besparen, maar uiteindelijk kost het tijd. En tijd is geld. In die tijd zou je ook bezig kunnen zijn met de dingen die je al wel kan en waarmee je geld verdient. Nogmaals; een website is een investering, die je als het goed is terugverdiend.

Je website is je uitstraling naar buiten, dus denk er in ieder geval erg goed over na. Op mijn site staat een blog post over Wordpress als CMS inzetten, wellicht helpt dat je een beetje.

Sowieso is het ook een kwestie van tijd. Zit je lekker vol met klussen, zou ik gewoon wat geld uitgeven, het kost namelijk meer tijd dan je denkt. Heb je weinig werk, dan kun je wellicht wat tijd investeren :-)

Overigens hoeft een basale Wordpress site met een paar pagina's inhoud geen vermogen te kosten.

De vraag is: wat wil je met je website bereiken? Als je via je website leads genereren, dan kun je niet verwachten voor €250,00 klaar te zijn... Sterker nog, de kosten van een website vallen meestal nog in het niet met wat het kost om je website daarna te promoten. Een beetje maatwerk website kost al snel een paar duizend euro.

Gelukkig zijn er veel "thema's" (websites die eigenlijk al ontwikkeld zijn en alleen nog ingericht moeten worden) waar een designer of programmeur snel een mooie website in jouw huisstijl van kan maken. Voor veel ondernemers meer dan voldoende want de thema's van tegenwoordig bieden ontzettend veel mogelijkheden. Soms teveel waardoor het toch weer lastiger wordt er zelf een mooie website van te maken en waardoor je duurdere hosting nodig hebt.

Via een aantal bureau's kun je voor een paar honderd euro een simpele website laten maken obv een thema. Ik denk dat WordPress wellicht wat lastig is om zelf mee aan de slag te gaan zonder verdere kennis.

Je zou wel eens kunnen kijken naar Blockwise Het wijst zich redelijk vanzelf, maar ze hebben ook nog handige instructievideo's.

Mooi, "drag and drop" CMS waarmee je snel een website maakt zonder enige kennis van programmeren.

Het ligt er inderdaad aan wat je ermee wil. Zoek even op internet naar websites met een thema. Als je een simpele website wilt ben je voor enkele honderden euro´s wel klaar. Je hebt dan wel een standaard thema, maar je kunt zelf via foto´s, kleuren enzo genoeg aanpassen om je website echt van jou te laten zijn.

Kijk eens op www.komzakendoen.nl Daar heb je al een webwinkel vanaf 64 euro. Met enkele aanpassingen zoals je logo plaatsen en je huiskleuren gebruiken maakt zo'n de webwinkel jouw webwinkel. Alles wat U nodig hebt om een succesvolle webwinkel te beginnen hebben zij voor jouw

Tegenwoordig heb je zoveel verschillende plekken om een website of webshop te maken.

Googel even rond, kies een thema dat je mooi vindt en ga aan de slag!

hoi isaonline,

Wat jij zegt over wordpress is inderdaad waar. Helaas is het voor de meeste mensen alsnog te ingewikkeld om met dit cms om te gaan.
Ikzelf heb de oplossing gevonden bij easyway online
Hun hebben een eigen ontwikkeld cms, eenvoudiger als dit kan niet!
Voor een uitgebreide webshop zit je daar alleen niet aan het goede adres. Maar voor een mooie bedrijfspagina voor een startende ondernemer raad ik ze echt aan! En wat de kosten betreft voor 50 euro in de maand doen ze werkelijk alles voor je!

Ik heb zelf ook geen verstand van website maken. Ik heb mijn domeinnaam via yourhosting.
En bouw mijn eigen website via mijnwebsite.nl Is speciaal voor beginners.
Dus erg makkelijk.

Tip kijk gewoon na andere sites zo kom je op ideetjes. Ik zelf heb gewoon het pakket van 4 euro in de maand genomen. Puur omdat wij alleen website hebben voor wat informatie en dat ze ons kunnen vinden.
Ik heb misschien wel beetje geluk.
Dat mijn vader jaren geleden voor zijn werk website maakte.
Maar ik doe eerst alles zelf en laat mijn vader dan alles na kijken.

Beste ondernemers,

Ik ben momenteel aan het afstuderen voor de opleiding Commerciële economie. Mijn opdrachtgevers zijn een webdeveloper en een online marketingbureau. Mijn opdracht is het creëren van een dienst voor zzp'ers, stichtingen en kleine ondernemers die, zoals ik in dit topic lees, niet in staat zijn om veel geld uit te geven aan een website. Ik ben op dit moment bezig met het onderzoek naar de wensen en behoeften van de doelgroep en ben daarbij nog op zoek naar respondenten.

Ik mag mijn respondenten een website aanbieden voor maar €300 Euro (Hiermee kunnen een deel van de kosten van het bouwen gecompenseerd worden). Naast de eenmalige €300 moet de website uiteraard wel gehost worden. Dit kan bij mijn opdrachtgevers gebeuren of dat kunt u zelf doen. In ruil voor dit aanbod vraag ik ongeveer drie kwartier van uw tijd om te vertellen wat u nou nodig heeft om uw online doelstelling te bereiken.

De website die we gaan ontwikkelen worden gebouwd met Wordpress en zullen in enige mate gestandaardiseerd worden. Het is ideaal om als visitekaartje voor je organisatie te dienen of 1 of 2 producten op te verkopen via een webshop. De websites zullen geoptimaliseerd worden voor zoekmachines en zullen zowel responsive als snel zijn (3 keer groen scoren op de tests van Google https://testmysite.thinkwithgoogle.com/).

Ik hoop dat u mij kunt helpen bij mijn afstudeeronderzoek en dat ik als tegenprestatie een mooie website voor u kan leveren. Als u interesse heeft kunt u een bericht sturen aan rubenboschctb@gmail.com.Een website is het uithangbord van je bedrijf.

Alleen al het uitwerken van een goed doordacht plan waarbij gedacht is aan doelstellingen, visuele triggers, usps, usablilty enz. kost een aantal dagen. En dat is niet iets wat je zelf kunt doen als je daar geen ervaring in hebt. Dan krijg je daarna ook nog de grafische en technische uitwerkingen, eventueel responsive maken. Dan komt er ook nog testen bij (usability, veiligheidslekken) enz. Je kunt, met alle respect, niet een website kopen voor een paar honderd euro. Tenminste niet als je een degelijke site wilt hebben die is afgestemd op jouw eigen specifieke onderneming en waarmee je concrete doelstellingen kunt behalen. Voor een paar honderd euro krijg je een webdesigner die in 1 ochtend jouw website in elkaar knutselt op basis van een bestaande template (lees het logo erin plakt en de kleurcode aanpast). Leuk als je er precies zo uit wil zien als tientallen andere bedrijven, en je daarbij het risico wil lopen dat vroeg of laat je database met klantgegevens wordt gehackt. Een bedrijfsauto koop je toch ook niet voor 300 euro? En een website is tegenwoordig echt veel en veel belangrijker. Mensen kijken niet meer zoals vroeger in de Gouden Gids ... ze zoeken je op op Internet. Dat is je visitekaartje. Dan is een prettige en duidelijke website toch wel fijn.

Pirouweb schreef:
[...]
logo erin plakt en de kleurcode aanpast). Leuk als je er precies zo uit wil zien als tientallen andere bedrijven, en je daarbij het risico wil lopen dat vroeg of laat je database met klantgegevens wordt gehackt. Een bedrijfsauto koop je toch ook niet voor 300 euro? En een website is tegenwoordig echt veel en veel belangrijker. Mensen kijken niet meer zoals vroeger in de Gouden Gids ... ze zoeken je op op Internet. Dat is je visitekaartje. Dan is een prettige en duidelijke website toch wel fijn.


Het klopt dat de website het uithangbord van je bedrijf is online. Dit betekend echter niet dat dat er dure plannen gemaakt moeten worden met consultants en UX-designers. Het is belangrijk dat de basis van een website goed is en dat Google de pagina's makkelijk kan indexeren zodat je goed gevonden wordt.

Websitebezoekers zijn gebaat bij standaardisatie. Er zijn in mijn ogen teveel UX-designers die anders willen zijn en vreemde structuren en knoppen aanbrengen op een website. Het menselijk brein wil duidelijkheid en zal dus eerder gaan voor de bekende structuren en stijlen. Ik zie dan ook niet in waarom standaardisatie zorgt voor minder conversie.

Wanneer de usability voor de templates getest is kan deze structuur dan ook op meerdere website aangepast worden. Als voorbeeld wil ik een van onze demo's geven :http://vankerkhoff.demo.026hosting.com/. Deze site is bedoeld voor een lokale ondernemer die online toch op zoek is naar een visitekaartje. Met wat aanpassingen kan dit ook prima de website zijn van Jan Jansens Klusbedrijf. Zolang de content en structuur goed zijn zal het bedrijf goed gevonden worden in Google.

Ik moet zeggen dat ik deze opmerking van u ook niet begrijp: "Leuk als je er precies zo uit wil zien als tientallen andere bedrijven, en je daarbij het risico wil lopen dat vroeg of laat je database met klantgegevens wordt gehackt."
Het gebruik van templates en wachtwoordbeheer zijn natuurlijk 2 totaal verschillende dingen. Uw gegevens zijn zo veilig als u ze zelf bewaard. Er zullen automatisch wachtwoorden gegenereerd en het beheer van de database ligt bij een betrouwbare provider die elke dag back-ups maakt.

Mijn punt is dat standaardisatie in mijn ogen overrated is en dat UX-designers en complete websiteplannen overbodig zijn voor de hardwerkerde zzp'er die gewoon online gevonden wil worden en opdrachten binnen wil halen.Ik respecteer uw mening en ik begrijp ook dat u dat zegt. Mijn reactie was overigens absoluut niet specifiek op uw bedrijf gericht. Mocht dat zo zijn overgekomen, dan mijn excuses daarvoor.

Voor sommige bedrijven zal een goedkope website volstaan. Mijn persoonlijke mening is dat het niet altijd zinvol is om voor de goedkoopste optie te kiezen als het om een website gaat. Bij grote bedrijven werken dagelijks meerdere mensen aan de website (programmeurs en designers). Dat kost duizenden euro's per maand. Dat zijn dan wel vaak websites die op directe conversie zijn gericht, en dan betaalt het zichzelf dubbel en dwars terug. In mijn optiek is het niet reëel om te denken dat je met een hele goedkope site diezelfde resultaten kunt behalen. Als je echter een website 'voor erbij' wilt en in die zin niet al te hoge verwachtingen hebt, dan kun je met een wat goedkopere website volstaan. En er zullen ongetwijfeld zzp'ers zijn die jij heel blij kunt maken!! Ben ik van overtuigd. Maar jij en ik snappen allebei dat een website van 500 euro niet kan concurreren met een website van bol.com of Coolblue.

>> Het gebruik van templates en wachtwoordbeheer zijn natuurlijk 2 totaal verschillende dingen. Uw gegevens zijn zo veilig als u ze zelf bewaard. Er zullen automatisch wachtwoorden gegenereerd en het beheer van de database ligt bij een betrouwbare provider die elke dag back-ups maakt.

Dat was eigenlijk niet wat ik bedoelde ... ik refereerde eigenlijk aan serverbeveiliging ... wordt sql-injectie op de juiste manier tegengegaan ... wordt er gebruik gemaakt van prepared statements, is de server-software up to date, wordt input op de juiste wijze gevalideerd enz. Ik ken een zzp'er die een goedkopere site had laten maken. Uiteindelijk kreeg ze nauwelijks bezoekers en conversie bleef uit. Tot overmaat van ramp stond er na een half jaar ineens een Arabische tekst op haar website. Die bleek dus gehackt te zijn. Toen werd ik ingeschakeld om het op te lossen. En toen begreep ik dus ook waarom de site was gehackt. Alles draaide op jarenoude software. Dat zal bij jullie ongetwijfeld goed geregeld zijn, maar ik wil er alleen mee aangeven dat goedkoop dus ook wel eens duurkoop kan zijn. Veel websites maken bijv. gebruik van pakketten als Joomla, Wordpress, WooCommerce of Virtuemart. Zodra daar een lek in zit, wordt zo'n lek publiekelijk gemaakt. Vervolgens gaan hackers direct volledig geautomatiseerd complete ip-ranges langs om te kijken of ze dat hack kunnen misbruiken. Tienduizenden IP-adressen per uur worden gecontroleerd. Als toevallig jouw IP-adres daartussen zit ben je het haasje en wordt je site gehackt. Als je dan een bedrijf hebt dat jouw installatie tijdig updatet, dan heb je geluk. Maar er zijn dus ook IT-bedrijven waar dat niet gebeurt, of waar verwacht wordt dat je dat zelf in de gaten houdt ... en dan heb je dus wel degelijk kans dat je database met klantgegevens in handen komt van kwaadwillenden.

Anyhow, lang verhaal kort. Ik ga er vanuit dat jullie als bedrijf het allemaal goed onder controle hebben, maar dat is lang niet bij ieder bedrijf het geval. Iets om goed over na te denken dus.

Goed weekend!

Hoi,

Een website laten maken kost inderdaad aardig wat geld. Tegenwoordig kun je het ook makkelijk zelf doen. WordPress is de oplossing voor het makkelijk en snel maken van een professionele website. Ik zag tussen de reacties staan dat iemand opmerkte dat er tutorials op YouTube zijn. Dit klopt, deze tutorials zijn vaak in het Engels en de Nederlandstalige proberen alsnog iets verkopen of laten niet alles zien (lekker Hollands). Nu heb ik een aantal tutorials gemaakt die je stap-voor-stap laten zien hoe je zelf een professionele WordPress website kunt maken. Je kijkt letterlijk over mijn schouder mee.

Een tutorial duurt ongeveer 2 uur. Na het volgen van de tutorial weet ik zeker dat je zelf in staat bent om een professionele website te maken. Op mijn YouTube kanaal kun je de tutorials bekijken.

https://www.youtube.com/channel/UC2GJtLrD6zetlmxnf5UbUjg

Ik kan ook voor u een website maken voor een relatief lage prijs. Zie mijn webshop (http://sixpi.nl)

Inderdaad, wordpress is niet het eenvoudigste om mee te beginnen.
Ik ben zelf ook een website aan het maken om mijn foto's tentoon te stellen via webnode. Het is vooral handig omdat ze ook instructiesvideos hebben (en niet enkel tekst).
https://www.youtube.com/watch?v=pcPx7pOPOnM

consultantdoorn schreef:
Ik heb een offerte aangevraagd voor maken van een website, maar vind het erg duur. Nu zit ik over na te denken het zelf te doen. Het lijkt me ook waardevol en interessant om te leren, maar ik merk wel dat ik een beetje op weg moet worden geholpen. Hebben jullie tips of ideeën?


Je knipt je haar toch ook niet zelf?

Als je iets probeert te doen, wat je niet kan, dan ziet het er meestal niet uit.

Voor een particulier of een hobbyclub is dat niet zo erg, ondernemers zouden anders moeten denken.

Maak klanten van bezoekers

Jorisveldt schreef:
[...]
ik een aantal tutorials gemaakt die je stap-voor-stap laten zien hoe je zelf een professionele WordPress website kunt maken. Je kijkt letterlijk over mijn schouder mee.

Een tutorial duurt ongeveer 2 uur. Na het volgen van de tutorial weet ik zeker dat je zelf in staat bent om een professionele website te maken. Op mijn YouTube kanaal kun je de tutorials bekijken.

https://www.youtube.com/channel/UC2GJtLrD6zetlmxnf5UbUjgNa 2 uur ben je in staat om iets online te pleuren.

Maar je hebt na 2 uur studie én werken echt geen website waar de klanten staan aan te schuiven.

Als het zo makkelijk was, dan had iedereen 50 websites. Toch?

Maak klanten van bezoekers

Ik ben een website aan het maken met WP.
Nu wil ik eigenlijk alles op 1 pagina houden. Heb een mooie (betaalde) thema. De website is zo goed als af. Maar nu wil ik graag als ik op een link klik (om een andere pagina binnen de website) te openen dat deze op de homepage word geopend in een popup venster.
Hoe kan ik dit doen?

edyta schreef:
Ik ben een website aan het maken met WP.
Nu wil ik eigenlijk alles op 1 pagina houden. Heb een mooie (betaalde) thema. De website is zo goed als af. Maar nu wil ik graag als ik op een link klik (om een andere pagina binnen de website) te openen dat deze op de homepage word geopend in een popup venster.
Hoe kan ik dit doen?


Waarom zou je dat doen? Is niet goed voor de gebruiksvriendelijkheid, noch voor je vindbaarheid in Google.

Maak klanten van bezoekers

Waarschijnlijk een erg late reactie. Maar toch wil even nog wat toevoegen.

Het positieve van een website laten maken is dat door professionals wordt gedaan. Wij vinden het ook belangrijk dat klanten tevreden zijn met een website. Elk bedrijf moet online kunnen groeien en dat begint bij het laten maken van een website.

Kijk daarom nog even op

Hallo, ik zie dat dit topic oud is, maar ik kwam hem net tegen in de zoekresultaten toen ik mijn vraag aan het Googlen was, en ik dacht: Waarom ook niet, misschien ziet iemand dit wel.

Ik wil binnenkort mijn eigen blogwebsite starten, maar ik weet niet zo goed waar te beginnen. Hoe kan ik mijn blog succesvol laten zijn? Heeft er iemand een ervaring of een tip die hij met mij zou willen delen? Ik ben bekend met Wordpress en zie daar al enkele tips van staan, maar ik ben opzoek naar de "do's" die je echt moet weten voor een succesvolle website

jIlltje schreef:
[...]
em net tegen in de zoekresultaten toen ik mijn vraag aan het Googlen was, en ik dacht: Waarom ook niet, misschien ziet iemand dit wel.

Ik wil binnenkort mijn eigen blogwebsite starten, maar ik weet niet zo goed waar te beginnen. Hoe kan ik mijn blog succesvol laten zijn? Heeft er iemand een ervaring of een tip die hij met mij zou willen delen? Ik ben bekend met Wordpress en zie daar al enkele tips van staan, maar ik ben opzoek naar de "do's" die je echt moet weten voor een succesvolle website


Dat je bekend bent met Wordpress is eigenlijk al stap 1. Wat ook belangrijk is, zijn bijvoorbeeld de zoekwoorden die je gebruikt. Zo word je gevonden in Google uiteindelijk ;)

Het duurt wel even voordat je mensen op je website krijgt. Eerst bouw je domeinautoriteit op zodat je domein ook echt sterk word. Zoals ik net al benoemde is een zoekwoordenonderzoek belangrijk voor in je artikel, want anders word je niet gevonden.Goede content is heel belangrijk. En regelmatig posten.

Freya16 schreef:
Het duurt wel even voordat je mensen op je website krijgt. Eerst bouw je domeinautoriteit op zodat je domein ook echt sterk word. Zoals ik net al benoemde is een zoekwoordenonderzoek belangrijk voor in je artikel, want anders word je niet gevonden.Goede content is heel belangrijk. En regelmatig posten.


Bedank voor je tipss! Hoe gaat zo'n onderzoek en hoe pas je het uiteindelijk toe aan je blogs dan?

jIlltje schreef:
Freya16 schreef:
Het duurt wel even voordat je mensen op je website krijgt. Eerst bouw je domeinautoriteit op zodat je domein ook echt sterk word. Zoals ik net al benoemde is een zoekwoordenonderzoek belangrijk voor in je artikel, want anders word je niet gevonden.Goede content is heel belangrijk. En regelmatig posten.


Bedank voor je tipss! Hoe gaat zo'n onderzoek en hoe pas je het uiteindelijk toe aan je blogs dan?


Een zoekwoordenonderzoek betekent dat je onderzoek gaat doen naar welke zoekwoorden de meeste kracht hebben op Google. Zoekwoorden zijn dus de woorden waar jij opzoekt als je wat nodig hebt in Google. Deze ga je dan sorteren op onderwerp, en aan de hand van die zoekwoorden maak je dan een blog (met dat onderwerp)