Website hoger krijgen op google

Abonneer

Ik ben net begonnen met ondernemen en om meer klanten te krijgen, is het belangrijk dat mijn website hoog in google staat. Maar hoe doe ik dat?

Het hebben van een responsive website is belangrijk, heb je die?

Als je hoog in google terecht wil komen is het belangrijk dat je goede en relevante content op je website hebt staan.

Google heeft een algoritme. Factoren die daarin meespelen zijn: optimale content (keywords, rich content, header structuur), kwalitatieve en relevante links en technische aspect van de site (snelheid, navigatie, structuur). Die factoren maken dat het een continu proces is om hoog in google te staan. Het is dus niet een eenmalige investering.

Ik sluit me aan bij de vorige posts. Ik wil eraan toevoegen dat je de content niet schrijft voor zoekmachines, maar je richt op de klant. Je moet interessant zijn voor je potentiele klanten, zij zijn jouw bezoekers.

Ik kan je 1 tip geven en dat is niet zomaar in zee gaan met een SEO bedrijf. Die kunnen veel schade aanrichten. Je kan zelfs uit google gebanned worden.

Als je je website hoger in de zoekmachines wilt krijgen, zal je actief aan de slag moeten gaan met SEO (zoekmachine optimalisatie). Je kunt het natuurlijk ook uitbesteden aan een goede SEO specialist.

Een goede beginnersguide kun je hier vinden: MOZ

Als je Wordress gebruikt dan zou ik beginnen met het installeren van de Yoast SEO plug-in. Vervolgens kun je de titel en kopjes e.d. gaan optimaliseren, de Yoast plug-in geeft zelf al een aantal tips hoe je je pagina's kunt optimaliseren.

Verder is het natuurlijk ook een kwestie van goede content leveren. Google wil namelijk de site met de beste content voor de zoekopdracht bovenaan hebben staan.

Google beoordeelt naast relevante content ook:

- mobielvriendelijkheid
- laadtijd van de pagina's
- SSL certificaat

Het (laten) schrijven van landingspagina's op relevante zoekwoorden is ook interessant voor hogere rankings.

Themedutch

SEO heet dat. Search Engine Optimization.

ThomasJonge schreef:
Ik ben net begonnen met ondernemen en om meer klanten te krijgen, is het belangrijk dat mijn website hoog in google staat. Maar hoe doe ik dat?


Als je net bent begonnen, dan zal je ook niet hoog staan. Het kan maanden duren eer het zover is en dan moet je er wel werk van gemaakt hebben.

Zorg eerst dat je website echt goed is, op maat van je gebruikers en voldoende inhoud bevat die de moeite is.

Alleen al hierdoor zal Google het wel oppikken en je traag maar zeker naar boven duwen.

Bovendien krijgen goede websites met een rijke inhoud spontaan linkjes van anderen.

Maak klanten van bezoekers