acquisitiefraude (advertentiefraude)

Abonneer

Bij deze wil een waarschuwing aan de zzp-ers geven over hetgene wat ons vandaag is overkomen. Ik weet niet of het mag maar het kan anderen wel helpen.

Mijn man werd gisteren gebeld voor Bedrijfgids,nl (hij dacht Bedrijvenpagina). Er werd hem het e.e.a. verteld over een verlenging van zijn gegevens op de website. Om te voorkomen dat dit stilzwijgend verlengd zou worden belden ze hem op over de verlenging.

Op een gegeven moment gaat Erwin wat dagen (vorig jaar oktober ging het mis met Bedrijvenpagina en toen is helaas Erwin er ingestonken aan zaten we er aan vast want ze hadden een tape). Hij dacht dat hij ze nu weer aan de telefoon had.

Dus die man van bedrijfsgids begon over opname van het gesprek. Dus Erwin die vroeg heb je de opname nu aan staan. Hij zo van ja. Toen heeft Erwin gezegd dat hij nergens mee akkoord gaat, ze een snel oplichters vindt en niet meer gebeld dient te worden. Toen zegt hij van ja maar mag ik dan wel de adresgegevens met je doornemen om u de annulering door te sturen en de bevestiging dat u niet meer gebeld wilt worden.

En wat lag er vandaag in de bus, de bevestiging van opdracht tot plaatsing van uw bedrijfsgegevens op bedrijfsgids.nl en een factuur van 150 euro voor 3 maanden.

Ik heb gelijk vandaag er heen gebeld en gezegd nou jullie hebben mijn man gesproken en heeft toch iets heel duidelijk gemaakt. Nee zeiden ze uw man heeft toch duidelijk bevestigd. Toen heb ik gevraagd om een kopie van de tape maar die kreeg ik niet. Mijn man moest maar bellen.

Erwin heeft gebeld en duidelijk aangegeven dat hij gisteren toch heel duidelijk was geweest. gingen ze dus niet echt op in en toen gaf mijn man aan, jullie lopen bewust zzp-ertjes te plagen en dat gaven ze ook min of meer toe.

Daarna heb ik de Fraudehelpdesk gebeld. Het verhaal uitgelegd. Hun gaven aan dat ze verplicht zijn om de tape te sturen en de kans is groot dat ze in het gesprek geknipt en geplakt hebben. Als dit het geval is moest ik bij de politie aangifte doen van valsheid in woord en geschrift.

Dus hun opgebeld en die betreffende jongen weer aan de telefoon gehad en aangegeven dat ik de politie gebeld had (denk even overdrijven) en gezegd dat ik recht heb op de tape. Toen vroeg ik hem van wanneer heb je de tape aangezet. Op mijn moment dat mijn man het vroeg met zijn verhaal er op of pas er daarna met het doornemen van de adresgegevens. Toen gaf hij toe pas met adresgegevens. Toen heb ik gezegd dat is mooi: dan wil ik de tape en geef ik jullie aan bij de politie voor valsheid in woord en geschrift. En toen gaf hij aan ja dat is goed. Ik stuur u de tape.

Na een kwartier kreeg ik niet de tape in de mail. Maar een credit van het complete bedrag met annulering.

Wat ben ik de mensen dankbaar bij van FraudeHelpdesk.

Nu achteraf hadden wij dit toen ook kunnen doen met bedrijvenpagina. Ze gaven toen aan dat ze alleen aan aanbieding zouden sturen ipv opdracht en factuur.. dat stukje van dat ze dat aanbieden stond namelijk toen ook niet op die tape.

Ik hoop dat ik met deze kennis andere zzp-ers hier mee kan waarschuwen.

Hallo,

Ik kreeg op 6 juni dit jaar ook een telefoontje van hun met verlenging van mijn gegevens op hun website. Ik gaf aan dat ik nergens van af wist. Ze legde het verhaal helemaal uit en begon de opname. Ik heb heel dom op alles ''ja'' geantwoord omdat me ik enigszins onder druk gezet voelde. Dus volgende dag een factuur van 360 euro incl btw. Ik heb de factuur nog steeds niet betaald en heb ik inmiddels een herinnering gekregen maar ben zeker niet van plan deze te betalen. Is het verstandig ook Fraudehelpdesk te bellen?

Hallo Sanjay,

Ik lees je reactie, ik zit op dit moment in ook zo'n positie, een herinnering van 360 euro.
Hoe is dit bij jou verlopen?

groet JMR