Bedrijfsnaam

Abonneer

Ik dacht dat er vanzelf wel een goeie bedrijfsnaam bij mezelf zou opkomen. Ik heb mn bedrijf helder in beeld, behalve de naam dus. Ik wil er toch zelf opkomen, dus ik wil jullie niet vragen voor mij een naam te verzinnen. Maar ik zou wel graag van jullie horen waar jullie inspiratie hebben opgedaan. En of je er net als ik lang over hebt nagedacht, verschillende mogelijkheden hebt afgewogen of dat het zomaar ineens in je opkwam. Ik ben erg benieuwd en kijk uit naar jullie reacties.

Ik heb niet gewacht op een groot moment van inspiratie. Ik heb een rationale keuze gemaakt. Ik heb een lijstje gemaakt met verschillende namen die n daar heb ik een keuze uit gemaakt. Ik heb het lijst je ook voorgelegd aan mijn partner, broer kennissen. Een naam is nou ook niet zo heel belangrijk.

Ook vanuit mijn kant geen verhaal over inspiratie of een uitspatting van creativiteit. Ik heb een combinatie gemaakt van de aard van de onderneming en mijn voornaam. Niet spannend, maar prima.

Ik heb gekozen voor een beschrijvende naam, die makkelijk is. In de zin dat het makkelijk op te zoeken is op google qua spelling en makkelijk te onthouden is. Ik heb er niet lang over nagedacht en het is ook niet creatief, maar ik ben er wel blij mee.

Ik weet niet of mijn naam creatief is, ik heb er ook niet lang over na hoeven denken, want ik had het al jaren in mijn hoofd. Ik heb mijn onderneming genoemd naar mijn favoriete personage uit een boek.

Hier ook iemand die graag creatief wilde zijn en aan het wachten was op inspiratie. Ik heb een moodboard gemaakt met sfeerimpressies en mooie namen uit muziek, films, etc. opgeschreven. Mijn inspiratie kwam uiteindelijk uit een film, een winkeltje uit een film heette zo en dat heb ik vertaald naar het Nederlands. Gelukkig was de naam nog vrij.

Wat dacht je van een beschrijvende naam + plaatsnaam? Simpel, maar daardoor ook goed te onthouden. Ik zou er niet te moeilijk over doen.

applefan schreef:
Wat dacht je van een beschrijvende naam + plaatsnaam? Simpel, maar daardoor ook goed te onthouden. Ik zou er niet te moeilijk over doen..

Nee, niet gaan voor een naam waarin je een plaatsnaam noemt. Je wil neem ik aan groeien en ook buiten je stad werken, dan werkt het noemen van een plaatsnaam niet in je voordeel. Als je niet tot een goed idee komt zou ik kiezen voor of een beschrijvende naam of je eigen naam of een combinatie van beide. Succes! En er niet te zwaar over denken.

Bedankt allemaal, daar kan ik misschien wel iets mee