Hoe boekhouden?

Abonneer

Hoi allemaal,

ik zit te denken om een boekhoudprogramma aan te schaffen.
Hebben jullie hier ervaring mee? Welk programma gebruiken jullie?

Aanschaffen (kopen) zou ik nooit doen. Of excel of een boekhoudpakket op internet wat je iedere moment weer kunt opzeggen. Is zat te krijgen.

Er zijn inderdaad veel online boekhoudpakketten die maandelijks opzegbaar zijn.
Er zijn ook vergelijkingssites, misschien kun je daar iets vinden.

Als je een kleine onderneming bent kun je in Excel wel een administratie maken. een aantal pakketten zijn gratis of goedkoop voor startende ondernemers, ik weet niet of je al lang bezig bent?

Ik ben begonnen met excell, maar had daarnaast een boekhouder voor mijn aangiftes. Ik gebruik nu sinds 2 maanden Chimply en het bevalt mij tot nu toe goed. Erg makkelijk en je hebt geen boekhoudkennis nodig om het te kunnen. Het heeft alles wat ik nodig heb. Aangifte kan je met dit programma ook doen, je moet alleen alles eerst controleren. Dit programma is per dag opzegbaar.
https://www.chimply.nl/

Ik werk met e-Boekhouden. Een eenvoudig en compleet boekhoudprogramma. Goedkoop (en zelfs gratis voor starters.)

Bedankt voor jullie reacties. Als ik het goed begrijp kiezen de meeste voor Exel of een online pakket. Ik zal me 's gaan inlezen op internet.

Als je administratie heel simpel en klein is kun je met Excel nog wel vooruit. Als het al iets groter wordt (vanaf een paar klanten) is een (simpel) boekhoudprogramma denk ik makkelijker.

Super ervaring met e-boekhouden
http://www.e-boekhouden.nl/

Als boekhouder heb ik goede ervaring met e-boekhouden, zowel samenwerking als de software is goed.
Heb mijn keuze gemaakt door de volgende review, echt een tip!
e-boekhouden

Hoi Pento,

Als je de boekhouding blijft doen Excel, kun je een template gebruiken. Op Appwiki vind je een paar: www.appwiki.nl/eigen-bedrijf-starten

Voor een online programma blijf je elke maand voor betalen en wordt steeds duurder. Voor mijn klanten gebruik ik een boekhoudprogramma wat ik 10 jaar geleden heb gekocht voor 200,-- met alle benodigde toeters en bellen voor het verwerken van een boekhouding. Als je daar een online programma tegenover zet van 10,-- per maand was ik veel duurder uit geweest 10 jaar x 12 maanden x 10,-- = 1200,--

Dat klopt CijferManager. Maar je werkt misschien wel in een verouderd programma. Met boekhoudsoftware in de cloud weet je zeker dat je altijd in de laatste versie werkt. Je krijgt dus wel wat terug voor je geld.

Beste Steven84, Sinds, dat ik in 1981 voor mijn eerste boekhoudopleiding slaagde is er weinig verandert op het gebied van boekhouding, debet, is nog altijd debet en credit is nog altijd credit en journaalposten bestaan ook nog steeds. Maar Ik ben uiteraard geen software verkoper en dat ben jij wel. Dus kun jij eigenlijk hierin niet onafhankelijk adviseren of zijn. Je preekt duidelijk voor eigen parochie.