Hoe boekhouden?

Abonneer

Hoi allemaal,

ik zit te denken om een boekhoudprogramma aan te schaffen.
Hebben jullie hier ervaring mee? Welk programma gebruiken jullie?

Aanschaffen (kopen) zou ik nooit doen. Of excel of een boekhoudpakket op internet wat je iedere moment weer kunt opzeggen. Is zat te krijgen.

Er zijn inderdaad veel online boekhoudpakketten die maandelijks opzegbaar zijn.
Er zijn ook vergelijkingssites, misschien kun je daar iets vinden.

Als je een kleine onderneming bent kun je in Excel wel een administratie maken. een aantal pakketten zijn gratis of goedkoop voor startende ondernemers, ik weet niet of je al lang bezig bent?

Ik ben begonnen met excell, maar had daarnaast een boekhouder voor mijn aangiftes. Ik gebruik nu sinds 2 maanden Chimply en het bevalt mij tot nu toe goed. Erg makkelijk en je hebt geen boekhoudkennis nodig om het te kunnen. Het heeft alles wat ik nodig heb. Aangifte kan je met dit programma ook doen, je moet alleen alles eerst controleren. Dit programma is per dag opzegbaar.
https://www.chimply.nl/

Ik werk met e-Boekhouden. Een eenvoudig en compleet boekhoudprogramma. Goedkoop (en zelfs gratis voor starters.)

Bedankt voor jullie reacties. Als ik het goed begrijp kiezen de meeste voor Exel of een online pakket. Ik zal me 's gaan inlezen op internet.

Als je administratie heel simpel en klein is kun je met Excel nog wel vooruit. Als het al iets groter wordt (vanaf een paar klanten) is een (simpel) boekhoudprogramma denk ik makkelijker.

Super ervaring met e-boekhouden
http://www.e-boekhouden.nl/

Als boekhouder heb ik goede ervaring met e-boekhouden, zowel samenwerking als de software is goed.
Heb mijn keuze gemaakt door de volgende review, echt een tip!
e-boekhouden

Hoi Pento,

Als je de boekhouding blijft doen Excel, kun je een template gebruiken. Op Appwiki vind je een paar: www.appwiki.nl/eigen-bedrijf-starten

Voor een online programma blijf je elke maand voor betalen en wordt steeds duurder. Voor mijn klanten gebruik ik een boekhoudprogramma wat ik 10 jaar geleden heb gekocht voor 200,-- met alle benodigde toeters en bellen voor het verwerken van een boekhouding. Als je daar een online programma tegenover zet van 10,-- per maand was ik veel duurder uit geweest 10 jaar x 12 maanden x 10,-- = 1200,--

Dat klopt CijferManager. Maar je werkt misschien wel in een verouderd programma. Met boekhoudsoftware in de cloud weet je zeker dat je altijd in de laatste versie werkt. Je krijgt dus wel wat terug voor je geld.

Beste Steven84, Sinds, dat ik in 1981 voor mijn eerste boekhoudopleiding slaagde is er weinig verandert op het gebied van boekhouding, debet, is nog altijd debet en credit is nog altijd credit en journaalposten bestaan ook nog steeds. Maar Ik ben uiteraard geen software verkoper en dat ben jij wel. Dus kun jij eigenlijk hierin niet onafhankelijk adviseren of zijn. Je preekt duidelijk voor eigen parochie.

Ik heb me vandaag aangemeld op dit forum. Heb meteen het gratis jaar proefpakket genomen op e-boekhouden. Lijkt me erg handig! Lees hierboven dat mensen er goede ervaringen mee hebben.
www.jiaogulanshop.nl

Neem eens een kijkje op ZZP Barometer. ZZP Barometer is dé informatiebron in de zzp-markt, en onderdeel van mediabedrijf Victor Mundi. Iedere maand wordt door de redactie onderzoek gedaan via het eigen zzp-panel: zzp’ers kunnen hiertoe lid worden en ontvangen beloningen om te participeren, artikelen te delen en/of collega-ondernemers uit te nodigen. Leadgeneratie vindt plaats via gratis downloads: checklists, overeenkomsten, voorwaarden en White papers die de zzp’er gratis kan downloaden.

Allemaal handig GRATIS tips en tricks om het voor de zzp'er een stuk gemakkelijker te maken. zzpbarometer.nl/signup/?ref=U1025GGSFZYJJ

No thanks :)

Hoi Pento, ik ben goed geslaagd op Boekhoudprogramma-vergelijken.com. Staan ook reviews en tevredenheidscijfers van gebruikers op.

Succes!

Hi Pento,

Wellicht heb je al een keuze gemaakt, maar ik ben zelf heel tevreden met Moneymonk. Destijds gevonden via de vergelijkingssite Boekhoudprogramma gids.

Succes!

Ik gebruik zelf Informer. Goede ervaringen mee :)

Webaplicaties op maat

Hi Pento (en anderen),

Op onze website kun je een 'starterspakket' downloaden met tips voor het opzetten van je administratie en wat handige sjablonen.

Gratis starterspakket ZZP administratie

Groet,

Paul

Nu doe ik de boekhouding nog zelf in excel en dat gaat nog maar net goed. Het is natuurlijk niet heel erg efficiënt dus ga denk ook een boekhoudprogramma aanschaffen in de nabije toekomst.

Martin70 schreef:
Nu doe ik de boekhouding nog zelf in excel en dat gaat nog maar net goed. Het is natuurlijk niet heel erg efficiënt dus ga denk ook een boekhoudprogramma aanschaffen in de nabije toekomst.


Hey Martin, als je met "aanschaffen" kopen bedoelt wil ik je afraden om een boekhoudprogramma te kopen. Online boekhouden heeft heel veel voordelen t.o.v. een gekocht boekhoudprogramma. lees hier welke voordelen online boekhouden allemaal heeft.

Succes met de onderneming!

ALexdevries bedankt ik zal het zeker even doorlezen!

Hoi Martin,

Mocht je die keuze nog uit willen stellen heb ik wellicht ook een optie voor je: Excel-boekhouden.nl

Die is misschien wat uitgebreider qua boekhouding dan je huidige Excelsheet. Mocht je er dan dit jaar toch 'uitgroeien' kun je met 1 druk op de knop exporteren naar e-Boekhouden.nl. Dat zal waarschijnlijk ook een van de opties zijn die Alexdevries op z''n website heeft staan.

Verder ben ik wel benieuwd welke Excelsheet je gebruikt. Is die vrij verkrijgbaar?

Excel-boekhouden.nl - Gratis Excelboekhouding voor ZZP-ers

pento schreef:
Hoi allemaal,

ik zit te denken om een boekhoudprogramma aan te schaffen.
Hebben jullie hier ervaring mee? Welk programma gebruiken jullie?

pento schreef:
Beetje late reactie? Maar waarom besteed je je boekhouding niet helemaal uit? De kosten voor uitbesteding voor een ZZP of kleine MKB weegt niet op met zelf doen. Check bijvoorbeeld: https://www.bookd.nl/prijzenonlineboekhouden voor een vergelijking

SebastiaanK schreef:
Beetje late reactie? Maar waarom besteed je je boekhouding niet helemaal uit? De kosten voor uitbesteding voor een ZZP of kleine MKB weegt niet op met zelf doen. Check bijvoorbeeld: https://www.bookd.nl/prijzenonlineboekhouden voor een vergelijking


125 per maand voor een zzp'er?

Excel-boekhouden.nl - Gratis Excelboekhouding voor ZZP-ers

e-Boekhouden of bijvoorbeeld eAccounting van Visma zijn pakketten die je de kop niet kosten. eAccounting is 15 per maand en daarin kun je een heel behoorlijke boekhouding doen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen te factureren voor 9 per maand. Uiteraard zou ik het eens per kwartaal wel even met je accountant/adminkantoor doornemen.

Hey Jordan, ben het met je eens dat er goede boekhoudpakketten zijn die je perfect kunt gebruiken als starter. Op deze pagina lees je reviews van eAccounting van Visma en van e-Boekhouden. Succes met de onderneming!

Als je het helemaal zelf wil doen dan kan je misschien hier wat mee...zelfboekhouden.nl
Het voordeel is dat je dan eindelijk inzicht en overzicht hebt over je eigen financiën!

Beste ZZP'ers,

Ik ben namens Appwatching bezig met een onderzoek naar hoe ZZP'ers hun boekhouding doen. De survey met 4 vragen vind je in de link hieronder. Kost 1 minuut om in te vullen én je maakt kans op een Bol.com-cadeaubon.

https://goo.gl/forms/O1TL2oK8lNjVGEqZ2