Starten zonder geld en ervaring

Abonneer

Hallo allemaal. Ik ben ruim een jaar geleden afgestudeerd en heb nog steeds geen werk. Ik heb honderden brieven de deur uit gedaan. Ben tientallen keer op gesprek geweest, tot drie keer toe bij de laatste twee gehoord, maar geen baan.

Ik wil graag werken. Ik ben gedreven. Ik werk nu in de horeca, maar dit is niet mijn sector en niveau. Hoe langer ik niet werk in de sector waarin ik wil werken, hoe moeilijker het wordt nog een baan in die sector te vinden. Dus ik overweeg ZZP-er te worden.

Ik heb een studie gedaan op WO-niveau en zou graag consultant willen worden in het bedrijfsleven. Ik beschik vooral over theoretische kennis en over een half jaar praktijk kennis (stage). Een startkapitaal heb ik niet. Zien jullie hier kans van slagen in?

lijkt me moeilijk yannick. Om een opdracht te krijgen ga je ook in gesprek met een potentiele opdrachtgever. Deze opdrachtgever zal ook meerdere kandidaten om een offerte vragen en het gesprek aangaan. Hoe denk jij je als zzp’er beter te kunnen onderscheiden dan als sollicitant voor een functie in loondienst?

En als je kon kiezen tussen een opdracht als zzp’er en een baan in loondienst wat kies je dan? Heb je al sollicitatietrainingen gevolgd? Heb je goede terugkoppeling gehad waarom er na gesprekken gekozen is voor de andere kandidaat?

Bedankt voor het meedenken. De feedback die ik heb ontvangen was dat de ander toch meer ervaring had of meer binnen de bedrijfscultuur paste. Ik heb geen sollicitatietraining gevolgd. Ik vind eigenlijk dat ik mezelf goed kan presenteren. Ik heb zelf het idee dat het echt de ervaring is die ik mis.

ZZP of loondienst? Ik denk de eerste jaren loondienst voor de ervaring.

Je bent eerlijk naar jezelf toe. Je mist ervaring. Hoe doe je ervaring op? Denk eens na over stages die je naast je horecawerk kan doen. Zo laat je zien dat je wil en gedreven bent. En na die stagetrajecten kijk je opnieuw hoe je in de markt ligt. Waarschijnlijk beter. Een sollicitatietraining lijkt me ook een goede investering. Ook al denk je dat je je goed kan presenteren, zo’n training leert je als starter altijd wel wat nieuws. Alles is meegenomen.

Je zal de eerste niet zijn die uit noodzaak kiest voor werken als ZZP'er. Je zal ook niet de eerste zijn die dat doet direct na afstuderen. Of het lukt en of je het kan? Ja daarvoor zal je het eerst moeten proberen. Ik ben op deze manier ook ooit begonnen. En ik ben door vallen en opstaan en veel extra scholing groot geworden. Maar ideaal is het inderdaad niet.

Inderdaad misschien wel verstandig om stage te gaan lopen en mn horecabaantje aan te houden. Dat geeft meer vastigheid en ik kan toch ervaring op doen.

Precies yannick, dat lijkt me een goede beslissing. En blijf ondertussen verder kijken en solliciteren. succes ermee!

Hi yannick, mag ik vragen wat je gestudeerd hebt?

rickster schreef:
Hi yannick, mag ik vragen wat je gestudeerd hebt?
Ja eentje dus waar je niet meteen mee aan het werk komt. Mijn broertje heeft TU gedaan en had al een baan voordat hij was afgestudeerd.

Ik blijf hoopvol, ik heb nu een aantal sollicitaties lopen waarvan ik echt denk dat het goed komt. Ik ga me toch richten op in ieder geval een parttime baan in loondienst. Van daaruit zien we wel verder.