Starten, uitstellen of andere mogelijkheid?

Abonneer

Hoi,
Ik wil starten met een eigen trimsalon. Het is voor mij de enige mogelijkheid om uit de uitkering te komen maar nu zit ik met de haalbare uren in mijn maag. Ik krijg eind februari mijn diploma (er van uitgaande dat ik deze week zal slagen) dan kan ik op zijn vroegst in maart de financiƫn rond krijgen en het bedrijf rond april gebouwd hebben. Maar dan zit ik nu dus dat de vakanties dan er aan komen waardoor ik mijn uren die voor de belastingdienst nodig zijn niet meer haalbaar zijn.

Heeft iemand misschien tips? Wat zouden jullie doen? Eerst hobbyen of toch gewoon starten of is er misschien nog een andere mogelijkheid die ik over het hoofd gezien heb?

Beste Alst,

Bedoel je het urencriterium? 1225 uur per jaar om zo in aanmerking te komen voor fiscale voordelen?

Alle uren die je aan je onderneming besteed tellen hiervoor mee. Dus ook het regelen van de financien, schoonmaken van de salon, inrichten van de salon, nadenken over hoe je klanten binnen moet halen, gedurende de vakantieperiode briefjes op hangen bij supermarkten etc. Goed bijhouden van die uren is zeker een vereiste.

Misschien kom je met deze definitie van welke uren die meetellen wel aan 1225 uren dit jaar.

Je mag je al voordat je klaar bent met school je al inschrijven bij de kvk en zoals Klaas hierboven zegt telt alles (ook al is het nog zo klein) al mee voor je 1225 uur. Ook de tijd dat je op dit forum zit of je aan het inlezen bent.
Inschrijven bij de kvk kost 50 euro, maar als startende ondernemer heb je veel voordelen, zoals startersaftrek enzo.

Hopelijk heb je hier iets aan, succes!

Ik bedoel inderdaad de 1225 uren criterium. Ik mag blij zijn als ik de 800 uur dit jaar, ik ga er vanuit dat de belastingdienst geen 425 uur aan website ontwerpen zal accepteren. Dit is het enige onderdeel dat ik er nu niet bij heb gerekend. Dus al wel rekening gehouden met administratie.
Door de uitkering mag ik nu nog niet inschrijven bij de kvk of welke ander bedrijfsactiviteit dan ook doen, ik moet wachten tot ik definitief geslaagd ben en dan de goedkeuring van de gemeente heb gekregen. Door deze regels kost het mij kostbare uren.