Omdat ik rond reis, mijn geld online verdien en eigenlijk nooit in Nederland ben wil ik een bedrijf in Bulgarije beginnen.

De belasting is hier laag, en een collega die dit ook doet en heeft me alles verteld en zo heb ik nu contact met het bedrijf in Bulgarije die me helpt dit opstarten.

Er zijn echter wat vragen:

- Ik heb de belastingdienst gebeld en de situatie uitgelegd, en stelde hun de vraag: of ik dit kan doen zonder in NL belasting hier over te moeten betalen, ook al ben ik wel ingeschreven in de Nederlandse gemeente, uiteraard word het geld allemaal behouden op een Bulgaarse bankrekening. Het antwoord wat zij me gaf was: waar je de werkzaamheden verricht betaal je belasting. Ik interpreteer dat dus als: inderdaad, je hoeft in NL geen belasting te betalen over dat geld, als je dus in Bulgarije daar belasting over betaald.

Maar klopt dit? Heeft iemand hier advies / tips voor?

Nog een vraag die me dwars zit:

- Stel we zijn een paar jaar verder, er staat 200.000 euro op die rekening in Bulgarije, en ik wil het geld overzetten naar een Nederlandse rekening? Moet ik daar dan weer belasting over betalen, hoe zit dat?

Super bedankt voor het lezen van mijn vraag,

Tom