Vaste baan, daarnaast beginnen als ZZP'er?

Abonneer

Ik heb een vaste baan van 24 uren als administratief medewerker.
Heb begin vorig jaar een cursus gedaan als Bootcamp Trainer en zou ik hier graag mee willen beginnen maar wil niet dat dit problemen levert met de Belastindienst e.d.

Het plan ligt er als volgt voor: 10 tot 20 leden die 20 euro p/m betalen om Bootcamp lessen te kunnen volgen bij mij,
deze Bootcamp lessen zelf betreft in totaal 4 uren in de week, de voorbereiding zal ongeveer een uur werk in nemen.

Ik heb gelezen dat je als ZZP'er tot een bepaald bedrag geen belasting hoeft te betalen?
Heb echter ook geen idee of ik in mijn situatie mij ├╝berhaupt moet inschrijven als ZZP'er.
Ik vind veel informatie op het internet als je vanuit het niets start als ZZP'er maar niet in mijn situatie, met een vaste baan en maar een paar uurtjes werk in de week.

Ik hoop dat iemand mij een beetje wegwijs kan maken.

Je hebt als zzp'er recht op verschillende voordelen, zoals startersaftrek en zelfstandige aftrek. Je moet dan echter wel minimaal 1225 uur per jaar aan je bedrijf besteden. Dat ga jij niet halen.
Je mag ook 'bijklussen', zoals een bouwvakker die in het weekend bijklust, maar ik weet niet hoe het daarmee zit. Dan hoef je je volgens mij niet in te schrijven bij de kvk.

Dat belastingvrij bijverdienen werkt alleen naast studie of zonder werk. Dat is volgens mij tot een bedrag van ongeveer 6000 euro per jaar.
Je zult je moeten inschrijven als je recht wilt hebben op fiscale voordelen zoals btw-aftrek en MKB-vrijstelling. je hebt geen recht op zelfstandigenaftrek en startersaftrek, want daarvoor moet je minimaal 1225 per jaar aan je bedrijf besteden.

Heb je voor je bootcamplessen materiaal nodig? Als je dit gaat aanschaffen kun je dat ook beter via je bedrijf doen. Je kunt dan de btw terugvragen. Kijk ook naar verzekeringen (zoals aansprakelijkheidsverzekering) aangezien je met klanten werkt.

Hopelijk heb je iets aan deze info, succes!

johndoe schreef:
[...]
wilt hebben op fiscale voordelen zoals btw-aftrek en MKB-vrijstelling. je hebt geen recht op zelfstandigenaftrek en startersaftrek, want daarvoor moet je minimaal 1225 per jaar aan je bedrijf besteden.

Heb je voor je bootcamplessen materiaal nodig? Als je dit gaat aanschaffen kun je dat ook beter via je bedrijf doen. Je kunt dan de btw terugvragen. Kijk ook naar verzekeringen (zoals aansprakelijkheidsverzekering) aangezien je met klanten werkt.

Hopelijk heb je iets aan deze info, succes!


Als ik dit zo lees is het dus wel nodig mij te laten inschrijven..
Moet dit als ZZP'er of zijn hier ook andere mogelijkheden tot?
Want ik las dat je als ZZP'er ook weer automatisch gelinkt moet zijn en dus als bedrijf genoteerd moet zijn bij het KvK?

Volgens mij moet je je inderdaad inschrijven. Je begint toch een kleine onderneming, dus dus je je moeten registreren. Waarschijnlijk als eenmanszaak. Ik zou het even navragen bij de kvk, die weten vast wel wat je moet doen.