Hallo Forum,

Sinds 15 jaar ben ik 100% arbeidsongeschikt. Ik was ondernemer. Door een trauma ben ik lichamelijk niet in staat om nog te werken. Vandaar dat ik in 2008 mijn bedrijven heb moeten verkopen. Geestelijk functioneer ik prima en bruis van ideeën. Ik heb een AOV uitkering en ontvang van het UWV een WAZ uitkering. Beiden hebben mij twee jaar geleden toestemming gegeven vrijwilligerswerk te mogen doen. Ik ben daar recentelijk mee gestopt. Over 10 jaar stopt de AOV-uitkering en ik heb nooit pensioen opgebouwd. Mogelijk heb ik een oplossing, maar zoek advies hoe ik veilig zaken kan inrichten zonder gelijk aan de bel te gaan trekken bij alle instanties..

In 2018 ben ik iemand tegengekomen waar ik een idee mee heb uitgedacht. We willen het product via een website aanbieden. 80% zal export zijn. Ondernemingsplan is klaar. Belangrijk om te weten is dat ik zelf geen arbeid zal verrichten maar alleen meedenk en vermogen wil gaan opbouwen voor over 10 jaar. (of bij succes eerder in dienst treed)

Onze eerste klant levert ons een startkapitaal op. Maar er is nog geen “kerstboom” opgericht. Dat zal binnen nu en twee weken moeten gebeuren. Maar in welke ondernemingsvorm dat is een grote vraag. 1 heel belangrijk essentieel ding is dat ik mijn uitkeringen niet in gevaar wil brengen zolang er onzekerheid is. Privé wil ik ook niet in beeld zijn. Ik wil eigenlijk alleen maar aandeelhouder zijn. Mijn compagnon zal ook net als ik voorlopig niet in dienst van de werkmaatschappij zijn. Hij zal vrijwillig wat zaken onbetaald op zich nemen. Hij heeft naast dit alles nog en gewone baan.

M.a.w mijn doel: mijn pensioen gat te dichten en op langere termijn geheel of gedeeltelijk onafhankelijk van mijn uitkeringen te zijn. Nu is mijn vraag, wie kan mij aangeven welke ondernemingsvorm we het beste kunnen kiezen om mee te starten. een tweetal BV holdings met daaronder een BV als werkmaatschappij? of toch gaan voor een NV/Limited constructie?

Mijn privé situatie weegt het zwaarst in deze.

Dank voor het nemen van uw tijd.