1) Verhoog je eigen risico
Ben je gezond en verwacht je volgend jaar niet of nauwelijks zorgkosten te maken? Dan kun je besparen door je eigen risico te verhogen. Je kiest dan voor een ‘vrijwillig eigen risico’. In 2017 is je verplicht eigen risico 385 euro en je kunt dit in stappen van 100 euro verhogen. Zo kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van 485 euro tot maximaal 885 euro. De zorgverzekeraar geeft je hiervoor een korting op je zorgpremie, die kan oplopen tot 300 euro per jaar.
Bedenk goed of dit voor jou echt verstandig is. Want als je toch onverwachts veel zorgkosten maakt, bijvoorbeeld omdat je in het ziekenhuis belandt, moet je een flink bedrag kunnen ophoesten.

2) Betaal je premie per jaar
Normaal gesproken betaal je je zorgpremie per maand. Maar bij de meeste zorgverzekeraars is het ook mogelijk de premie in een keer te betalen voor het hele jaar. Wanneer je daar voor kiest, ontvang je tot 3% korting van je zorgverzekeraar. Toch weer mooi meegenomen. De premie wordt dan meestal in januari afgeschreven.

De precieze korting verschilt per zorgverzekeraar. Op de website van Independer staat een overzicht van de kortingspercentages per verzekeraar.

Via https://www.tipsvoorbesparen.nl/
Tipsvoorbesparen