Flyeren jullie nog?

Abonneer

Hallo!
Even een snelle vraag, maar wordt er nog geflyerd? Of gaat alles online tegenwoordig. Mijn zusje volgt een grafische opleiding en stelde voor flyers te ontwerpen voor mijn bedrijf. Das natuurlijk leuk, maar is het zinvol? Ik hoef niks voor haar ontwerp te betalen, alleen drukkosten natuurlijk wel. Flyeren jullie nog? Waar en wanneer doe je dat?

Fijn dat je zus een ontwerp maakt, scheelt weer in de kosten. Ik ben zelf niet zo van het flyeren, ik weet ook niet wat je doet. Voor sommige bedrijven kan het nog steeds een manier zijn om naamsbekendheid op te bouwen.

Frida schreef:
Voor sommige bedrijven kan het nog steeds een manier zijn om naamsbekendheid op te bouwen.
Klopt voor evenementenbureaus enzo wil flyeren wel eens zinvol zijn. Op specifieke evenementen (je ziet het op festivals, dat er ook voor andere festivals wordt geflyerd).

Ja precies. Ik zie ook sportscholen nog wel 's flyeren.

Je moet toch ook een vergunning hebben van de gemeente om te flyeren. Je mag toch niet zomaar ergens op straat gaan staan?

Ik heb wel eens geflyerd en zette daar folderdistributie voor in. Dat werkt echt prima. Neem anders eens contact op met een folderdistributie bedrijf bij jou in de buurt. Je kan het beste zo lokaal mogelijk werken.

Er is een verschil tussen folder/flyerdistributie of flyeren op straat. Bij flyerdistributie worden flyers in de bus bij mensen gedaan. Wat voor jou zinvol is ligt aan wat voor bedrijf je hebt en wat je wilt vertellen/overbrengen.
En wat Andrew aangeeft: je mag niet overal gaan staan flyeren. Ik weet niet in welke stad of dorp je wil gaan flyeren? Check de vergunningen op de site van de gemeente.

Bedankt tot zover! ik had inderdaad nog niet aan distributie gedacht. Zal 's kijken hoe dat zit hier.

Hallo JHezof,

Flyeren wordt zeker nog gedaan. Zelf ontvang je als het goed is ook nog wekelijks reclamefolders in de brievenbus.

Zelf heb ik ook vaker gebruik gemaakt van flyeren via een distributiebedrijf. Ik ontwierp eerst zelf een flyer. Deze stuurde ik naar een online drukkerij. Doorgaans heb je de gedrukte flyers binnen 3 dagen geleverd.

Via de Kamer van Koophandel kocht ik dan een adressenbestand. In dit adressenbestand kon ik een selectie maken met bedrijven waarvan ik dacht dat dit potentiele klanten zouden kunnen zijn voor mijn dienst. De adressen van potentiele klanten printte ik op een sticker en deze sticker plakte ik op de flyers. Dit lijkt allemaal tijdrovend maar binnen 1,5 uur waren er 2000 kaart voorzien van een sticker. Volgens haalde het distributiebedrijf de flyers op en zij zorgde voor de bezorging. 6 dagen laten liggen ze bij de potentiele klant op de mat.

Het resultaat van flyeren zie ik 2-ledig namelijk, je brengt bij de potentiele klant jouw product of dienst onder de aandacht én het draagt bij aan de naamsbekendheid van je bedrijf. Natuurlijk is flyeren één van de middelen in de marketingmix die je kunt inzetten om je doel te bereiken.

Flyeren werkt voor mijn bedrijf fantastisch. De aanbieding komt direct bij alle inwoners in de buurt van mijn zaak door de brievenbus, en ik moet zeggen dat het goed gelezen wordt. Veel mensen komen ook gelijk op de aanbiedingen af.

Het drukken en verspreiden van flyers wordt steeds goedkoper, lijkt het wel. Tegenwoordig laat ik dit verzorgen door de Verspreidingsconcurrent. Ben zeer tevreden. Misschien ook een aanrader voor u.

Drukken van flyers is echt goedkoop tegenwoordig ja! Via bijvoorbeeld flyeralarm kun je echt veel flyers in een keer drukken. Je hebt ook Huisaanhuisfolders.com/ voor verspreiding. heb daar trouwens zelf nog nooit mee gewerkt.