AOV via het UWV

Abonneer

Dag allemaal,
Ik vraag me af of veel mensen zich bij het UWV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) vezekeren of dat de meeste mensen zelf een verzekeringsmaatschappij zoeken en verzekeren tegen AO? Als je klachten hebt is het verstandiger om je via het uwv te verzekeren las ik omdat andere maatschappijen je kunnen weigeren. Tevens vraag ik me af of verzekeringen via uwv echt zoveel duurder is? Heeft iemand hier ervaring mee?

Grt Kim

Hoi Kim
Mensen kiezen vaak voor een verzekering bij het UWV als ze door verzekeringsmaatschappijen geweigerd worden. Het UWV gaat dat er (bijna) altijd wel werk te vinden is, ook voor arbeidsongeschikten. Daardoor kunnen zij aov aanbieden voor bijvoorbeeld chronisch zieken.
Ik zou ook kijken wat er uitgekeerd wordt bij verzekeringsmaatschappijen en dat vergelijken met verzekering via UWV. Ik weet jouw situatie niet, maar misschien is een idee om met een adviseur te gaan praten. Die kan voor jou bekijken wat het beste is. Soms kun je zelfs een combinatie maken van een ‘gewone’ verzekering én een (gedeeltelijke) verzekering via het UWV.
Verzekering bij het UWV moet je volgens mij alleen doen als je een chronische of andere aandoening hebt, waardoor je jezelf niet meer (of nog maar gedeeltelijk) kan verzekeren via andere verzekeraars.

Je kunt je überhaupt alleen verzekeren bij het UWV onder bepaalde voorwaarden!
Dus als he daaraan voldoet, dan zou je het evt. kunnen overwegen.
Ik heb er diverse artikelen over geschreven.
Ik wil geen reclame maken, dus zoek evt. Op mijn naam of via Google?

Aov Specialist zelfstandig professionals