Kan ik wel ondernemer worden?

Abonneer


Ik zit in de ww en straks de bijstand. Ik vind maar geen nieuwe baan. Heb nooit de ambitie gehad om ondernemer te worden. Het is meer bij gebrek aan beter. Ik kan het werk dat ik altijd in loondienst heb gedaan (consultant voor verzekeringsmaatschappijen - baan kwijt geraakt door reorganisatie) ook als zzp’er doen. Doe ik daar wijs aan?? Ik zoek nu al twee jaar zonder succes naar een baan.

Of je daar wijs aan doet, weet je alleen zelf. Je zegt dat je in de bijstand komt? Wanneer? Ik ga er dan vanuit dat je geen koophuis hebt. Want als dat het geval is, kom je niet in de bijstand. Ik weet niet of je het volhoud om financieel nog langer zonder werk te zitten. Ik ben geen voorstander voor ondernemen als je hart daar niet ligt. Dan zou ik je eerder adviseren om (relevant) vrijwilligerswerk te doen ofzo en stug door te gaan met solliciteren.

Ik zou er gewoon voorgaan! Passie, droom en andere superlatieven. Allemaal heel mooi, maar er zal brood op de plank kunnen komen. Er zijn allerlei regelingen die het ondernemen in de eerste jaren makkelijk maken. Ik zou uitproberen hoe je in de markt ligt en daarnaast blijven solliciteren. Zo ben je in ieder geval weer bezig en kom je weer terug in het werkende bestaan.

Ik denk dat ondernemen je zwaar gaat vallen. Zoals ik het lees past het niet bij je. Vrijwilligerswerk vind ik wel een goede tip. Heb je al ondersteuning gekregen bij het solliciteren? Misschien lukt het met net wat kleine veranderingen wel.

Hartelijk dank voor het meedenken. Ik doe geen vrijwilligerswerk. Ik kan me ook niets bedenken wat relevant zou zijn. Het zou me wel bezighouden ja, maar het trekt me niet. Ik heb van het UWV weleens een gesprek gehad, maar dat zet ook geen zode aan de dijk. Ik ben te oud en misschien te specifiek. Ik heb jaren voor één werkgever gewerkt en één specifieke functie uitgevoerd. Kennelijk is dat niet interessant voor werkgevers. Jonge mensen gaan toch voor.

Groeten, Vincent

Ik lees wat wrok Vincent. Het zou kunnen werken, voor jezelf beginnen. Maar misschien zijn er nog ander opties, zoalls een jobcoach.

Ondernemen is een optie. In jouw geval een prima optie. Als je er maar niet meteen teveel van verwacht. Je kunt nu geen baan vinden, dat levert frustratie op. Misschien vind je straks geen klanten. Dat levert ook frustratie op. Is het een eerste opwelling/ idee en peil je hier of het mogelijk is of overweeg je het serieus en boor je al je netwerk aan en heb je je al ingelezen over starten?

Ik lees wat wrok Vincent.

Wrok niet. Teleurgesteld na jarenlang trouwe dienst ben ik wel. omscholen doe ik liever niet. Ik vond mijn werk leuk. Ondernemen betekent wel dat ik werk kan uitoefenen dat ik leuk vind. Netwerk? dat zijn vooral excollega’s. Ik heb hun wel ingelicht over mijn idee om te gaan ondernemen. Daarnaast deze site bekeken en website KvK.