Hoe regelen jullie de urenregistratie?

Abonneer

Ik moet m’n uren bijhouden denk ik. Ik haal de 1225 uren waarschijnlijk wel, maar ga er niet ruim overheen. Daarnaast werk ik bij sommige projecten op uurbasis. Ik zoek eigenlijk een manier om makkelijk mijn uren te registreren. Ik ben geen held met Excel of zo. Doen jullie dat in Excel, of is er een betere manier?

In Excel kan dat prima, op internet zijn wel kant en klaren voorbeelden te vinden denk ik. Vraag een kennis of familielid die wel met Excel kan werken om te helpen. Als je het een keer gezien hebt, is het heel makkelijk.

Kan het ook in Word ofzo?

Kan wel, maar dat is helemaal niet handig. Gebruik Excel of een online programma. Zoals rarin zegt, vraag iemand die er (een beetje) verstand van heeft. Er is toch wel iemand in je omgeving die Excel snapt? Je downloadt een registratie van internet en vraagt iemand 'm even uit te leggen. succes ermee!

Ik gebruik nog steeds de "oude" agenda om mijn uren en afspraken bij te houden, werkt voor mij perfect. Excel is eigenlijk het makkelijkst. In Word kan ook maar dan kun je de uren niet gemakkelijk bij elkaar optellen.

Was het nog gelukt annylove? Ik zag laatst ergens een mobiele app waar je de uren in bij kunt houden. Ik zal 'm eens proberen op te zoeken.

Ik ben nu in Excell aan het proberen, het valt me nog niet tegen.

Ik gebruikte ook de agenda en verwerkte dit later in een excelbestand. Een agenda bijhouden is officieel voldoende.
Weet iemand trouwens hoeveel jaar je dit moet bijhouden?
Ik ben er nl. mee gestopt om dit bij te houden.

Wist je trouwens dat je seminars, workshops, netwerkbijeenkomsten en het lezen van vakliteratuur ook mag meenemen in je uren. Wellicht dat je het dan wel red @Annylove

Zoi schreef:
Ik gebruikte ook de agenda en verwerkte dit later in een excelbestand. Een agenda bijhouden is officieel voldoende.
Weet iemand trouwens hoeveel jaar je dit moet bijhouden?
Ik ben er nl. mee gestopt om dit bij te houden.


Je moet je uren bijhouden als er twijfel is of je het urencriterium haalt. Als jij bijvoorbeeld veel facturen hebt verstuurd waar gewerkte uren opstaan en dit is bij elkaar opgeteld al bijna het urencriterium, hoef je voor de belasting geen urenregistratie bij te houden. Het gaat erom dat de Belastingdienst kan checken of je wel echt een zelfstandig ondernemer bent.

En wat je trouwens terecht opmerkt, je mag/moet alles, maar dan ook echt alles wat met je bedrijf te maken heeft als uren zien.

Weet niet of je er nog naar op zoek bent, maar deze vind ik wel handig. Ziet er niet uit, maar werkt wel heel goed:

de optelkalender

jopie schreef:
Weet niet of je er nog naar op zoek bent, maar deze vind ik wel handig. Ziet er niet uit, maar werkt wel heel goed:

de optelkalender


Ik had al zoiest gevonden, maar die van jouw ziet er fijner uit. Ik ga m zeker proberen, bedankt!

Ik gebruik een Google kalender apart voor mijn bedrijf en maak daar een export van via deze tool https://www.gtimereport.com/Home/Export
Telt gelijk ook alles op.

de betere boekhoudprogramma's hebben ook een module (of app) om de uren in op te slaan. Misschien handig als je toch een boekhoudprogramma nodig hebt.

Omdat ik voor diverse opdrachtgevers werk en aan verschillende projecten werk ik met een online/desktop/app genaamd Toggl. Super app. Registreert alles wat je maar wilt. Klant, project, tijd die je besteedt aan jouw eigen bedrijf zoals studie/research/adminstratie. Je kunt reports opvragen én opslaan per project, klant, week, dag maand jaar. Toggl en ik zijn al lang maatjes. Makkelijk te gebruiken! Succes!

Margot Galiart MG multitasking

Ik heb even de Toggl tutorial bekeken en dat ziet eruit als een hele fijne app. Ik ga eens kijken of dit wat voor mij is. Bedankt voor de tip.

Ik zocht zelf iets wat uren ook direct kon factureren ik ben toen bij de urenregistratie van Azor terecht gekomen.


Gewoon excel, kun je ook meteen je kilometers erbij zetten

Wij hebben een gratis urensheet tbv urenverantwoording urencriterium in excel gemaakt, kun je al je uursoorten in bijhouden. Ook kun je snel zien hoe de verhouding is tussen gefactureerde en niet-gefactureerde uren. Wellicht heb je er wat aan!
Urensheet onderbouwing urencriterium