Hoe regelen jullie de urenregistratie?

Abonneer

Ik moet m’n uren bijhouden denk ik. Ik haal de 1225 uren waarschijnlijk wel, maar ga er niet ruim overheen. Daarnaast werk ik bij sommige projecten op uurbasis. Ik zoek eigenlijk een manier om makkelijk mijn uren te registreren. Ik ben geen held met Excel of zo. Doen jullie dat in Excel, of is er een betere manier?

In Excel kan dat prima, op internet zijn wel kant en klaren voorbeelden te vinden denk ik. Vraag een kennis of familielid die wel met Excel kan werken om te helpen. Als je het een keer gezien hebt, is het heel makkelijk.

Kan het ook in Word ofzo?

Kan wel, maar dat is helemaal niet handig. Gebruik Excel of een online programma. Zoals rarin zegt, vraag iemand die er (een beetje) verstand van heeft. Er is toch wel iemand in je omgeving die Excel snapt? Je downloadt een registratie van internet en vraagt iemand 'm even uit te leggen. succes ermee!

Ik gebruik nog steeds de "oude" agenda om mijn uren en afspraken bij te houden, werkt voor mij perfect. Excel is eigenlijk het makkelijkst. In Word kan ook maar dan kun je de uren niet gemakkelijk bij elkaar optellen.

Was het nog gelukt annylove? Ik zag laatst ergens een mobiele app waar je de uren in bij kunt houden. Ik zal 'm eens proberen op te zoeken.

Ik ben nu in Excell aan het proberen, het valt me nog niet tegen.

Ik gebruikte ook de agenda en verwerkte dit later in een excelbestand. Een agenda bijhouden is officieel voldoende.
Weet iemand trouwens hoeveel jaar je dit moet bijhouden?
Ik ben er nl. mee gestopt om dit bij te houden.

Wist je trouwens dat je seminars, workshops, netwerkbijeenkomsten en het lezen van vakliteratuur ook mag meenemen in je uren. Wellicht dat je het dan wel red @Annylove

Zoi schreef:
Ik gebruikte ook de agenda en verwerkte dit later in een excelbestand. Een agenda bijhouden is officieel voldoende.
Weet iemand trouwens hoeveel jaar je dit moet bijhouden?
Ik ben er nl. mee gestopt om dit bij te houden.


Je moet je uren bijhouden als er twijfel is of je het urencriterium haalt. Als jij bijvoorbeeld veel facturen hebt verstuurd waar gewerkte uren opstaan en dit is bij elkaar opgeteld al bijna het urencriterium, hoef je voor de belasting geen urenregistratie bij te houden. Het gaat erom dat de Belastingdienst kan checken of je wel echt een zelfstandig ondernemer bent.

En wat je trouwens terecht opmerkt, je mag/moet alles, maar dan ook echt alles wat met je bedrijf te maken heeft als uren zien.

Weet niet of je er nog naar op zoek bent, maar deze vind ik wel handig. Ziet er niet uit, maar werkt wel heel goed:

de optelkalender

jopie schreef:
Weet niet of je er nog naar op zoek bent, maar deze vind ik wel handig. Ziet er niet uit, maar werkt wel heel goed:

de optelkalender


Ik had al zoiest gevonden, maar die van jouw ziet er fijner uit. Ik ga m zeker proberen, bedankt!

Ik gebruik een Google kalender apart voor mijn bedrijf en maak daar een export van via deze tool https://www.gtimereport.com/Home/Export
Telt gelijk ook alles op.

de betere boekhoudprogramma's hebben ook een module (of app) om de uren in op te slaan. Misschien handig als je toch een boekhoudprogramma nodig hebt.

Omdat ik voor diverse opdrachtgevers werk en aan verschillende projecten werk ik met een online/desktop/app genaamd Toggl. Super app. Registreert alles wat je maar wilt. Klant, project, tijd die je besteedt aan jouw eigen bedrijf zoals studie/research/adminstratie. Je kunt reports opvragen én opslaan per project, klant, week, dag maand jaar. Toggl en ik zijn al lang maatjes. Makkelijk te gebruiken! Succes!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Uvoquw9cupk[/youtube]

Margot Galiart MG multitasking

Ik heb even de Toggl tutorial bekeken en dat ziet eruit als een hele fijne app. Ik ga eens kijken of dit wat voor mij is. Bedankt voor de tip.

Ik zocht zelf iets wat uren ook direct kon factureren ik ben toen bij de urenregistratie van Azor terecht gekomen.


Gewoon excel, kun je ook meteen je kilometers erbij zetten

Wij hebben een gratis urensheet tbv urenverantwoording urencriterium in excel gemaakt, kun je al je uursoorten in bijhouden. Ook kun je snel zien hoe de verhouding is tussen gefactureerde en niet-gefactureerde uren. Wellicht heb je er wat aan!
Urensheet onderbouwing urencriterium

Voor wat uitgebreidere urenregistratie software zou je eens kunnen kijken op: urenregistratie app

Ik hou mijn uren bij in het boekhoudprogramma van eboekhouden.nl. Werkt ideaal want ik hoef niet tussen de verschillende apps of programma´s te switchen.

Hoi allemaal,
Ik ben erg nieuw hier, en start in Januari mijn eerste bedrijfje. Ik ben kunstenaar.

Ik vroeg mij af hoe de urenregistratie er vrij letterlijk uit moet zien, om voldoende te zijn voor de belastingdienst. Met andere woorden, hoe specifiek/uitgebreid moet het omschreven worden?
Ik schilder bijvoorbeeld soms een paar dagen aan 1 schilderij. Dus de urenregistratie zou dan een paar dagen hetzelfde zijn.
Van 10 tot 14 uur schilderen, en van 15 tot 18 uur schilderen.
Is een omschrijving als 'schilderen' al voldoende, of moet het specifieker. Zo ja, wat zou er bij moeten? De titel van het schilderij misschien?

In princiepe zou de urenregistratie er bij mij steeds hetzelfde uitzien. Schilderen, schilderen, schilderen :) met af en toe losse andere dingen ertussen.
Ik vraag me af of het zo simpel kan.

Dus zoiets:
10:00 tot 14:00 - schilderen
15:00 tot 18:00 - schilderen
Totale hoeveelheid uren 09/10/2017: 7 uur

Is dat hoe het zou moeten?

Hi Liana,

Met je urenregistratie leg je al je aan je onderneming besteedde uren vast. Dus als jij op bovenstaande manier werkt en dat je uren zijn is dat prima. Ik neem dat je dus ook verwacht minimaal 1225 uur per jaar aan je bedrijf te besteden?

Al je andere uren die je aan activiteiten tbv je bedrijf besteed horen hier natuurlijk ook bij:

Administratie
Cursussen
Acquisitie
Gesprekken met je opdrachtgevers
Voorwerk/ voorstudie?
Etc

Ik kan me voorstellen dat je in jouw geval ook uren besteed aan het creatieve proces, die zeker ook vastleggen en meetellen.

Wij hebben een gratis sheet in Excel ontwikkeld waarmee je zelf je uren kunt rubriceren en vastleggen:
Urenregistratie excel

Succes met de start van je bedrijf!

Groet,

Paul

Hoi Lianna,

het antwoord is kort: ja, zoals je je uren registreert is goed :)

annylove schreef:
Ik ben nu in Excell aan het proberen, het valt me nog niet tegen.


Beste Annylove,

Met Excel kun je inderdaad prima je uren bijhouden. Zeker wanneer je een handig template hebt. Heb je nog geen template, check dan eens deze blog die ik heb geschreven: https://appwiki.nl/blog/urenregistratie-excel-urenregistratie-software. Ik leg in de blog ook uit wanneer het misschien handiger is om urenregistratie software te gebruiken. Dit verschilt namelijk per situatie en per ondernemer. Maar sommige ondernemers kunnen veel tijd besparen met urenregistratie software. Bekijk eens de Time Saver die ik heb gemaakt: https://appwiki.nl/tijd-besparen Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Groet,

Steven

Ik zweer bij https://toggl.com/

Je kunt projecten aanmaken, clienten toevoegen (dus ook jezelf - administratie- reistijd etc) - rapporten uitdraaien\! Ik verantwoord zo bijv. de uren die ik werk voor mijn kolanten.

App ook beschikbaar op je telefoon.

Altijd bereid je mee te laten kijken.

Margot

Margot Galiart MG multitasking

Bij mijn bedrijf wordt het allemaal op een excel bestandje bijgehouden, door een iemand op kantoor. Werkt prima voor ons. Maar voor de grote bedrijven is het natuurlijk wat lastiger.

johndoe schreef:
de betere boekhoudprogramma's hebben ook een module (of app) om de uren in op te slaan. Misschien handig als je toch een boekhoudprogramma nodig hebt.


Dit is inderdaad handig. Vooral omdat je ook gemaakte uren kunt doorbelasten en direct op de factuur kunt laten terugkomen. Dit is transparant richting de klant en bespaart je veel tijd.

Heb je sneller gewerkt dan de opgegeven offerte, kun je de uren uiteraard achterwege laten.

Hier een overzicht van de beste boekhoudprogramma's met urenregistratie.

In de Zorg wordt er gebruik gemaakt van een Intermediair zoals bekwaam.nl. Urenverwerking inclusief automatisch doorsturen voor het verkrijgen van goedkeuring en verwerking van de facturatie. Totaal aantal uren en facturatie wordt dan netjes bijgehouden.
Dat er ook opdrachten digitaal beschikbaar zijn is dan mooi meegenomen.

Ik gebruik ook excel