Een dagprijs gebaseerd op een werkdag van 8 uur?

Abonneer

Ik ben een freelance filmmaker en ik houdt me voornamelijk bezig met bedrijfsfilms, commercials, registraties etc.

Onlangs heb ik voor een ander fotografie/film bedrijf gewerkt. Na omstandigheden is onze werkrelatie beƫindigd, maar ik zit nog met 1 probleem: betaling.

Op basis van mondelinge afspraken (heel stom, ik weet het) waren er voorheen afspraken gemaakt over mijn dagprijs. Deze afspraken zijn later echter zwart op wit in email correspondentie bevestigd, hoewel de tegenpartij claimt dat een dagprijs gebaseerd is op een werkdag van 8 uur, wat echter niet mijn insteek was, gezien de relatief lage dagprijs die ik hanteer. Als gevolg hebben ze zelf een prijs berekend om mij te betalen, aan de hand van formule: Dagprijs : 8 = A x aantal uren die ik gewerkt heb. Dit pakte negatief uit, gezien ik minder dan 8 uur gefilmd heb.

Ik hoor dat in de licht en geluid branche bijv. dagprijzen fixed zijn, en dat het daadwerkelijke aantal uren geen invloed hebben op dit bedrag.

Kortom, ik ben benieuwd hoe dit vanuit een juridische invalshoek gezien wordt. Is een dagprijs altijd gebaseerd op een werkdag van 8 uur?

Ben bang dat je de gemaakte afspraken aan een juridisch adviseur moet voorleggen.
Zit zelf niet in licht en geluid, dus weet niet of het klopt als je zegt dat de dagprijzen vast staan.