Ik was benieuwd naar jullie mening en advies over het volgende:

Ik heb een bedrijfspand op het oog dat te huur is nabij een winkelcentrum bij mij om de hoek. De ruimte is onder andere bedoeld als kantoorruimte maar is even hoog geprijsd als andere winkelpanden op het winkelcentrum (150 euro per m2). Totaal huur zou op 1687 euro per maand komen (exclusief servicekosten) voor een ruimte van 135 m2.

Het pand is dit jaar opgeleverd (nieuwbouw), ziet er erg mooi uit en heeft voor ons goede mogelijkheden. Echter de huurprijs vinden we wat aan de hoge kant voor een kantoor van deze afmeting.

In de nabije omgeving (binnen een straal van 1km) staan ook 2 andere panden te koop met een vraagprijs van 995 euro exclusief servicekosten. Dat zijn natuurlijk wel wat oudere panden en de 1tje bevind zich meer in een woonwijk maar 1tje ook op een ander (nog groter en meer bezocht) winkelcentrum.

Zie hierbij de panden:
Beoogd pand: https://www.fundainbusiness.nl/kantoor/tilburg/object-41511966-umberstraat-12/

Alternatief Pand 1
https://www.fundainbusiness.nl/kantoor/tilburg/object-40660919-nimrodstraat-13/

Alternatief pand 2
https://www.fundainbusiness.nl/kantoor/tilburg/object-40126905-westermarkt-4/

Persoonlijk denk ik dat bedrijven die een kantoorruimte zoeken zich niet op een (duur) pand bij een winkelcentrum richten maar dan eerder naar een woonwijk of industrieterrein zouden kijken. Verder staan er al maanden lang eel (kleinere) winkelpanden leeg (van onder de 90m2) en is er een ander heel groot pand van 300m2 dat al meer dan 1,5 jaar leeg staat...

Daardoor denk ik dat de panden wellicht niet snel verhuurt zullen worden..

Wat is jullie mening over de huurprijs?
En hebben jullie een advies over het onderhandelen?
Of is dat niet realistisch?

Alvast bedankt voor de reacties!

Met vriendelijke groet

Jeffrey Menkehorst