Werkplek en productiviteit

Abonneer

Hallo!
Ik ben erg benieuwd naar jullie werkplek. ik heb het idee dat mijn werkplek niet heel productief is. Ik werk thuis met alleen m’n laptop. Ik woon alleen dus heb niemand om me te storen. Maar toch sta ik te laat op, ben te lang bezig met vanalles voordat ik ga beginnen. Daarnaast teveel pauze en werk daardoor te lang savonds door.
Ik vind m’n werk leuk, maar ben gewoon niet productief genoeg vind ik. Moet ik mischien niet meer thuiswerken?

Herkenbaar hoor. Maar ik zou me er niet te druk overmaken als je je opdrachten naar tevredenheid van de klant en jezelf afrond en je deadlines haalt. Je zegt zelf dat je vaak ook in de avond werkt. Dan compenseer je toch. Mensen in loondienst zijn ook echt niet de volle 8 uur op kantoor productief. Of was je dat vroeger wel?

Hoewel het herkenbaar is, vind ik wel dat je jezelf best kan aanpakken en een schema kan maken.

Sta in ieder geval om half 8 en begin eerder met werken. Je voelt je beter en productiever als je fris aangekleed en gedoucht bent.

Zet vaste pauze momenten in en zorg dat je een vaste dagindeling hebt. Als je het nodig hebt zou ik zelfs de tijden waaraan je aan een specifiek ding werkt afbakenen. Dus van 09.00 uur tot 10.30 verwerk ik mijn mail en van dan drink ik koffie en van 10.45 tot 12.30 werk ik aan opdracht a en dan is het tijd voor lunch.

Probeer je daar consequent aan te houden en je zal merken dat een ritme je goed doet en dat je productiviteit toeneemt.

Ik werk twee keer in de week op een flexwerkplaats. Dat doe ik niet voor productiviteit, maar om mijn netwerk uit te breiden, mijn kennis te delen en gebruik te maken van expertise van anderen.

Of ik daar productiever ben? Nee, niet qua werk. Maar ik netwerk daar wel en leg nieuwe contacten, dus ik zie het eigenlijk ook als een stuk marketing en acquisitie. Het heeft wel meerwaarde.

Hee, wat fijn al zo snel reacties. Goed om te lezen dat ik niet de enige ben met dit probleem. Het schema klinkt goed. Voornemens voor zo’n schema heb ik al genoeg gehad, maar daadwerkelijk via een schema werken heb ik nog niet gedaan.

@MariekeBoom Hoe heb jij dat dan gedaan, schrijf je de dag van te voren een dagschema uit, of doe je dat in de ochtend? Of maak je zelfs een heel week overzicht?

@Jsmaela, dat klinkt inderdaad zinvol. Zo heb ik er nog nooit naar gekeken. Ik heb vooralsnog genoeg opdrachten, maar een groter netwerk is altijd goed.


@MariekeBoom Hoe heb jij dat dan gedaan, schrijf je de dag van te voren een dagschema uit, of doe je dat in de ochtend? Of maak je zelfs een heel week overzicht?
Begin gewoon met een globaal schema, zoals ik hier al aangaf: elke dag hetzelfde schema, hetzelfde ritme. Als je daarna gedetaileerder wilt gaan plannen. Maar begin met een globaal dagschema. Succes!