Verzekering voor zwangere zzper?

Abonneer

Beste (vrouwelijke) ondernemers,
Ik ben moeder van twee kinderen, 9 weken zwanger. Een jaar na de geboorte van de tweede ben ik aan de slag gegaan als zzper. Ik werk ongeveer 24 uur aan mijn bedrijfje. Dit doe ik al 5 jaar. Het gaat goed. Ik ben zwanger en het werken gaat nu nog goed, maar ik zal de weken voor en na de bevalling niet kunnen werken. Ik zag dat elke zzper recht heeft op zwangerschapsverlof. Bij de eerste en tweede had ik echter last van bekkeninstabiliteit en ben ik eerder dan de 6 weken voor de bevalling gestopt met werken. Gaat dit nu ook?

Hallo Yoni,

Als zzp’er kom je niet in de ziektewet. Tenzij je daarvoor bent verzekerd. Ik maak uit je topic op dat je dat niet bent. Dat betekent als je eerder stopt met werken er een gat in je inkomen ontstaat. Je krijgt inderdaad een uitkering voor zwangerschapsverlof, de ZEZ, maar dat is gebaseerd op het minimuminkomen.

Hey, bedankt voor je antwoord! Ik ben inderdaad niet verzekerd. Als ik dit alsnog afsluit, is het dan nog geregeld voor de zwangerschap?

Volgens mij niet. Maar dat weet ik niet zeker. Ik meen me te herinneren dat verzekeraars niet uitkeren als je binnen twee jaar na het afsluiten van de verzekering zwanger wordt. Zeker weten doe ik het niet. Kun je het UWV niet even bellen?

De aanvullende verzekering die je nodig hebt om je te verzekeren voor ziekte voorafgaand aan zwangerschap loopt volgens mij alleen via het UWV. Ik denk dat je die al wel tijdens je zwangerschap kan aanvragen. Je bent nu toch nog niet ziek?