Deel dit nieuws

Nog weinig aandacht voor zzp’ers in verkiezingsprogramma’s

29 augustus 2016  

Weinig aandacht voor zzp'ers

De verkiezingsprogramma’s van verschillende partijen voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn bekend. En er is nog weinig aandacht is voor de positie van zzp’ers.

Afgelopen jaar was er veel te doen geweest rondom bijvoorbeeld de invoering van de DBA, die samenliep met de afschaffing van de VAR. Veel partijen mengde zich in het debat. De grote groep zzp’ers (zo’n miljoen) vormen een grote groep potentiële kiezers, dus is hier ook wat te halen voor politieke partijen.

Maar volgens zzp-expert Pierre Spaninks, die in Quote de verkiezingsprogramma’s van 50PLUS, PVV, D66 en de Piratenpartij behandelde, benoemen slechts een paar partijen de zzp’er.

Zzp’ers worden niet benoemd in het verkiezingsprogramma van de PVV. In het verkiezingsprogramma van 50PLUS wordt er gesproken over het MKB en “zelfstandigen zonder bedrijf”, maar worden er geen concrete plannen of doelen beschreven. De Piratenpartij wil volgens Spaninks minder regeltjes voor zzp’ers, maar uit de achterban komt nu toch het plan voor een minimumloon en verplicht pensioen voor zzp’ers.

D66 heeft veel aandacht voor zzp’ers en komt met een aantal concrete plannen. Zo moet er naast de zelfstandigenaftrek een werknemersaftrek komen. D66 vindt dat er geen verplichte AOV en pensioen moet komen voor zzp’ers, maar wel dat het makkelijker moet worden dit te regelen. Daarnaast moet volgens de partij de DBA weer worden afgeschaft en de VAR opnieuw ingevoerd. 

Terug naar overzicht

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws