Deel dit nieuws

Betere bescherming zzp’ers bij financiële dienstverleners

2 september 2016  

Betere bescherming zzp'ers bij financiële dienstverlening

Het ministerie van Financiën wil informatie verzamelen om te kijken of zzp’ers en mkb’ers genoeg beschermd worden bij financiële dienstverlening. Nu bestaat er al de Wet Financieel Toezicht (Wft). In deze wet staan regels om klanten van bijvoorbeeld banken, verzekeraars en vermogensbeheerders te beschermen bij de aankoop van financiële middelen en diensten. Zo zie en hoor je tegenwoordig in reclames waarschuwingen bij financiële producten hoe hoog het risico van het product is: “Let op: lees de financiële bijsluiter, hierin staat dat het risico voor dit product .... is”.

Meer bescherming voor zzp en mkb

Het ministerie van Financiën denkt dat er misschien behoefte is aan meer bescherming voor zzp’ers en mkb’ers bij financiële dienstverlening. Er zijn de afgelopen jaren problemen aan het licht gekomen. Zo wordt er bij het adviseren van een AOV aan zzp’ers veel fouten gemaakt. Maar ook banken communiceren vaak slecht naar mkb’ers en zzp’ers, waardoor deze verkeerde financiële producten of diensten kopen.

Consultatie

Daarom heeft het ministerie van Financiën een internetconsultatie geopend waar zzp’ers en mkb’ers hun mening kunnen geven over financiële dienstverleners. Dit is een website waar meningen en adviezen van ondernemers die te maken hebben gehad met verkeerde financiële dienstverlening worden verzameld. Daarna wordt gekeken of de Wet Financieel Toezicht moet worden aangepast, zodat ook zzp’ers en mkb-ondernemers beter beschermd worden.

Tot 1 oktober geopend

Ondernemers kunnen tot 1 oktober hun mening geven over het uitbreiden of aanpassen van de Wft. Voor meer informatie en het geven van je mening ga je naar www.internetconsultatie.nl/consultatiebeschermingkleinzakelijk

Terug naar overzicht

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws