Deel dit nieuws

ZZP Nederland: Vakbond CNV voert hetze tegen zzp’ers

14 september 2016  

ZZP Nederland: hetze tegen zzp'er

Vakbond CNV heeft gisteravond in een persbericht gezegd dat het groeiend aantal zzp’ers niet goed is voor de lonen. Maurice Limmen, voorzitter van CNV, zegt: “Veel zzp'ers kunnen geen goed tarief uitonderhandelen. Dat zet niet alleen het inkomen van henzelf onder druk, maar ook dat van werknemers met een normaal arbeidscontract.”

Sociale zekerheid

Limmen ziet een gevaar in het groeiend aantal zzp’ers: "Door deze ontwikkeling wordt dus niet alleen het stelsel van sociale zekerheid ondermijnd, maar het zet ook de kwaliteit van cao-afspraken van alle werknemers onder druk. Daarom pleit ik voor een gelijk speelveld op de arbeidsmarkt. Hetzelfde loon, voor hetzelfde werk moet uitgangspunt zijn."

Limmen gaat verder: "Het helpt daarbij als zzp'ers verplicht fatsoenlijk verzekerd zijn tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid en ook een goed pensioen opbouwen."

Hetze

Stichting ZZP Nederland reageerde snel op het persbericht. De stichting ziet dit als de zoveelste aanval op zzp’ers. Voorzitter Maarten Post: “Het CNV voert al geruime tijd een hetze tegen zelfstandige ondernemers, zzp’ers regelen hun eigen zaken en hebben geen behoefte aan de regelzucht van bonden.”

Hoorzitting Tweede Kamer

Maurice Limmen spreekt om 11.00 uur in de Tweede Kamer over lonen en zzp’ers. Meerdere vakbonden en werkgeversorganisaties zullen tijdens een hoorzitting vandaag hun mening geven over de ontwikkeling van lonen in Nederland. ZZP Nederland ziet dat deze organisaties zzp’ers vaak als een soort flexwerkers zien. Maarten Post: “Men wil blijkbaar zelfstandige ondernemers weer in het hok van werknemers plaatsen, zodat zij moeten voldoen aan werknemersverplichtingen en cao-voorschriften. Dat druist aan alle kanten in tegen de ondernemersvrijheid, die door onze achterban zo wordt gekoesterd.”

Terug naar overzicht

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws