Deel dit nieuws

1 op 400 starters groeit extra hard

3 oktober 2016  

Snelgroeiende bedrijven - gazellen

Van alle bedrijven die in 2010 zijn opgericht heeft 0,25% zich ontwikkelt tot extra snelle groeier. Het Centraal Bureau voor de Statistiek noemt deze bedrijven ‘gazellen’, vanwege de snelheid van deze dieren.

In 2010 startten zo´n 161.000 bedrijven. Binnen 5 jaar groeiden 410 bedrijven zo hard dat ze zich gazellen mogen noemen. Dit zijn 1 op de 400 bedrijven.

Eind juli bleek al dat het aantal snelgroeiende bedrijven voor het eerst in 5 jaar weer was toegenomen. Bij een snelgroeiend bedrijf groeit in de eerste 3 jaar het aantal werknemers met 10%. Daarnaast is er nog een categorie snelgroeiers: de gazelle.

Gazellen

Om als gazelle aangemerkt te worden moet je als bedrijf aan het begin van je groeiperiode minstens 10 werknemers hebben. Vervolgens moet je minstens 3 jaar achter elkaar een gemiddelde personeelsgroei van 10% of meer hebben.

Vooral gazellen in de horeca

In de horeca komen de meeste gazellen voor. In 2010 startten bijna 4.500 horecabedrijven, waarvan 60 zich hebben opgewerkt tot gazelle. Dit is 1,4% van de horecabedrijven, of 1 op de 73. Vooral cafés, restaurants en cafetaria´s groeien hard. In de branche Cultuur, sport en recreatie komen de minste gazellen voor (slechts 1 op 1700). 

Terug naar overzicht

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws