Deel dit nieuws

CNV: “Iedere zzp’er moet een fatsoenlijke AOV hebben”

5 oktober 2016  

CNV: zzp moet AOV hebben

Met de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar in het vooruitzicht staan partijen klaar om hun mening te geven over de arbeidsmarkt. Ook Maurice Limmen, voorzitter van vakbond CNV, geeft in het Financieel Dagblad aan wat hij veranderd wil hebben na de verkiezingen. “Wij willen een gelijk speelveld voor flex en vast. Ervoor zorgen dat iedere zzp'er een fatsoenlijke arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft. En voorkomen dat werkenden elkaar naar het putje concurreren.”

Veel verdeeldheid over arbeidsmarkt

Er bestaat nog veel verdeeldheid over hoe de problemen op de arbeidsmarkt moeten worden opgelost. De kloof tussen werknemers en flexwerkers (zzp’ers, freelancers, uitzendkrachten) moet kleiner. Er wordt onderhandeld in de Sociaal Economische Raad (SER) over het doorbetalen van loon bij ziekte en strengere regels voor zzp’ers. Maar de sociale partners zijn het nog lang niet met elkaar eens.

Verkiezingen

Het doel van het overleg is om bij de kabinetsformatie na de verkiezingen een duidelijke opdracht voor het kabinet neer te leggen. Nu is die eensgezindheid nog ver weg. Maar Limmen is vastberaden de standpunten van het CNV te blijven verdedigen. “Het kan gevaarlijk zijn om zo te denken en overal maar water bij de wijn te willen doen. Je kunt het ook niet aan je achterban verkopen om te zeggen: we hebben maar een akkoord gesloten om erger te voorkomen. Mensen hebben geen zin meer in dat soort pragmatisme van de vakbonden. We moeten bedenken wat juist is. Je kunt ook niet uitsluiten dat werkgevers en werknemers elkaar snel weer vinden. Waar een wil is, is een weg.”

Terug naar overzicht

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigenAnnuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws