Deel dit nieuws

Limburgers en Drenten het vaakst ziek

19 oktober 2016  

Limburgers en Drenten het vaakst ziek

Drenten en Limburgers melden zich het vaakst ziek. Zij zitten gemiddeld drie dagen langer ziek thuis in vergelijking met Noord-Brabant, Utrecht en Noord-Holland. Dit blijkt uit onderzoek van Acture.

Werknemers uit Drenthe zijn gemiddeld 12 dagen per jaar ziek, Limburgers 12,2 dagen. In Brabant en Noord-Holland is dit aantal 9,3 en 8,9 dagen per jaar.

Vrouwen vaker ziek

Uit het onderzoek bleek dat vrouwen zich vaker ziekmelden dan mannen, 10,3 dagen tegenover 9,7. Dit is een verschil van 6%. Dit komt vooral doordat vrouwen vaker last hebben van psychische klachten. Zwangerschap is niet meegenomen in de cijfers.

Minder verzuim in Randstad

In de Randstad is het ziekteverzuim het laagst. Dit komt onder andere omdat er een groter aanbod van werk is. Een werknemer vindt zo sneller een baan die bij zijn of haar gezondheid past.

Maudie Derks, directeur van Acture geeft als voorbeeld de provincies Groningen en Drenthe: "Op die plekken zijn veel banen met veel fysieke arbeid. Er is immers meer industrie; dat is veel meer eendimensionaal. Als je dan fysieke klachten hebt, zit je al snel ziek thuis."

Oudere werknemers

Oudere werknemers zijn vaker ziek dan jongeren. Dit komt omdat zij sneller fysieke ongemakken hebben. En omdat jongeren aan het begin van hun carrière staan, zijn zij minder snel geneigd om zich ziek te melden.

Lees ook het artikel Ondersteuning bij langdurige ziekte: het Broodfonds

Hoe vaak meld jij je ziek?

Terug naar overzicht

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws