Deel dit nieuws

Bijscholingsvouchers voor zzp’ers, werkt dat wel?

21 oktober 2016  

Bijscholing voor zzp'ers, is het nuttig?

Nu de Amsterdamse gemeenteraad heeft besloten om 100 zzp’ers een bijscholingsvoucher voor 1.000 euro te geven barst de discussie los. Heeft dit namelijk wel zin?

De gemeenteraad wil zzp’ers met een laag inkomen (bijstandsniveau) aan meer opdrachten helpen via bijscholing. Bijscholing leidt tot meer opdrachten, dus tot meer inkomen, zo denkt de gemeenteraad.

Maar is dat wel zo?

Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Nederland zegt bij BNR dat met zo’n voucher de druk weghaalt om als ondernemer er zelf iets van te maken. Helmers, zelf ook zzp’er, vindt een renteloze lening een beter idee. “De lening is een stimulans om echt goed na te denken over wat nodig is om te groeien als ondernemer.”

Daarnaast zou de maatregel kunnen zorgen voor oneerlijke concurrentie.

Rutger Groot Wassink van GroenLinks Amsterdam vindt dat de maatregel niet ver genoeg gaat. Hij vindt dat niet alleen zzp’ers, maar meer mensen die in de bijstand zitten bijscholing zouden moeten krijgen. 'Er zijn genoeg inwoners die in de bijstand zitten en erg geholpen zouden zijn met bijscholing.' Al vindt Groot Wassink bijscholing niet alles oplost. 'Scholing lijkt een soort toverwoord, maar er zijn heel veel banen waar extra scholing helemaal geen zin heeft.'

Terug naar overzicht

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws