Deel dit nieuws

En zzp’er, heb je alles voor de AVG geregeld?

14 mei 2018  

Het komt steeds dichterbij, volgende week vrijdag is het al 25 mei. Dan moet je alles rondom de AVG geregeld hebben. Paniek? Nee dat hoeft niet, maar regel het wel even. Zoek uit wat je moet doen en maak het voor 25 mei in orde.

AVG = privacy

Wat is die AVG dan? Als je dit nog niet weet, wordt het wel eens tijd om je een beetje in te lezen. De AVG is de nieuwe privacywet. AVG staat voor Algemene verordening gegevensbescherming. Simpel gezegd betekent het dat als jij persoonsgegevens bewaart of verwerkt, dat je dan goed moet kijken welke gegevens je bewaart en hoe je dat doet.

AVG geldt ook voor zzp’ers!

Het is een misverstand dat de AVG alleen geldt voor hele grote bedrijven die op grote schaal persoonsgegevens verwerken. Iedere organisatie, dus ook voor bijvoorbeeld een vereniging, die met persoonsgegevens werkt moet zich houden aan de AVG. En ook jij als zzp’er.

Wat moet je doen?

Je moet zorgen dat de persoonsgegevens die je gebruikt beschermd zijn. Je moet de privacy van jouw klanten, leveranciers en andere personen waarmee je werkt, waarborgen zoals dat heet. Zo moet je zelf in een documentje bijhouden welke gegevens je gebruikt. Daarnaast moet je als een klant aan je vraagt welke gegevens jij van hem of haar bewaart, dit kunnen aantonen. En als iemand wil dat jij zijn of haar gegevens verwijdert, moet je dit ook doen.  

Heb je te maken met persoonsgegevens en wil je uitgebreide uitleg over wat je moet doen? Check dan de tien stappen van de AVG.  

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Nog 3 weken: AVG
Cybercriminaliteit kost mkb ruim € 78.000 per inbraak
Is jouw beroep nog wel te verzekeren?
Omzet webshops blijft groeien
Aantal arbeidsongevallen gestegen
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws