Deel dit nieuws

Heeft jouw bedrijf waterschade opgelopen?

20 juli 2021  

Schade door overstromingen en regen?

Heeft jouw bedrijf schade opgelopen door de overstromingen of de regen van afgelopen week? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat je moet doen. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet:  

Tip 1: Meld schade zo snel mogelijk en ruim niets op

Meld schade aan je bedrijf zo snel mogelijk bij jouw verzekeraar. En heel belangrijk! Ruim niets op voordat je gebeld hebt met je verzekeraar. In sommige gevallen stuurt de verzekeraar een expert naar je toe om de schade in kaart te brengen. De schade moet dus zichtbaar zijn.

Tip 2: Leg de schade vast

Maak duidelijke foto’s en of video’s van de schade. Leg alles zo goed mogelijk vast zodat de verzekeraar een goed overzicht krijgt van de schade.

Tip 3: Controleer de polisvoorwaarden

Controleer de polisvoorwaarden van jouw verzekering. Over het algemeen dekt de inboedelverzekering waterschade aan én in je pand (veroorzaakt door extreme regenval). Maar let op: de waterschade wordt alleen vergoed als je hiervoor dekking hebt in je verzekering. Wil je weten of dit ook voor jou geldt? Lees dit dan even goed na in de polisvoorwaarden van je verzekering.

Officiële ramp

Op 15 juli 2021 heeft het kabinet de overstromingen tot officiële ramp verklaard. Door die verklaring zijn vergoedingen door de overheid op basis van de Wet Tegemoetkoming Schade bij rampen (WTS) mogelijk. Hier kun je voor in aanmerking komen als de schade niet te verzekeren was en je de schade op geen enkele andere manier kunt verhalen. Meer informatie over de TWS en de vergoedingsaanvraag volgt binnenkort. Bron: KvK.nl.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Let op: doe voor 8 mei aangifte inkomstenbelasting
Bodemtarieven voor zzp'ers
Ondernemers willen meer duidelijkheid over kosten auteursrechten
Bodemtarief voor zzp’ers in de bouw
Win een leven lang gratis boekhouden!
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws