Deel dit nieuws

Te veel verdienen voor een woning?

13 oktober 2021  

Te veel geld verdiend om een huis te huren

Wat zeg je? Dat kan toch niet? Toch is het zo. Zo’n ruim 200.000 mensen verdienen te veel voor een sociale huurwoning, maar te weinig voor een koopwoning of een huurwoning in de vrije sector. Lastig, want op deze manier wordt het nog moeilijker om een leuke woning te vinden. Vooral in deze (bizarre) woningmarkt.

Hoe zit dat dan?

Verdien je meer dan 40.024 euro bruto per jaar? Dan kun je een hypotheek krijgen van ruim 185.000 euro voor een koopwoning. Dit klinkt natuurlijk positief. Maar helaas is dit bedrag vaak te laag om een starterswoning van 80m2 te kopen. Balen. Gaat hierdoor de koopwens aan je voorbij? Dan kun je kijken naar een huurwoning in de vrije sector. Bijvoorbeeld huren via een particulier of via een woningcorporatie. Maar let op, ook deze woningen zijn schaars en de huurprijs is vaak ontzettend hoog.

Wat nu?

Val jij op dit moment binnen deze groep? Dan wordt het je niet makkelijk gemaakt. Je zult dus noodgedwongen langer thuis moeten wonen of je studentenkamer langer moeten huren. Niet ideaal. Wil je toch door? Dan is het misschien een leuke optie om met meerdere (werkende) mensen een huis te huren. Zodat je toch aan die leuke woonruimte komt.

Bron: NOS.nl

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Steun nodig? Vraag het weer aan!
Let op: doe voor 8 mei aangifte inkomstenbelasting
Inkomen zelfstandigen stijgt met 6,4%
Omzet Europese webshops in Nederland 390 miljoen
4% meer verdiend aan export naar het Verenigd Koninkrijk
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws